Na tekmi sta nastopila še dva slovenska tekmovalca. Klemen Bauer je bil 29. (+3:238,2/5), Janez Marič pa 42. (+5:19,3/3).

Fak je bil leže strelsko brezhiben in se je zavihtel celo do tretjega mesta, v položaju stoje pa je bil dvakrat manj natančen, kar ga je potisnilo za vodilnega v svetovnem pokalu Francoza Martina Fourcada. Čeprav zaradi prehlada še vedno ni v najboljši tekaški formi, mu je kljub napadu Američana Tima Burkeja in Rusa Jevgenija Ustjugova uspelo do cilja obdržati peto mesto in si prislužiti že drugo podelitev cvetja šestim najboljšim na slovitem Holmenkollnu. S tem dosežkom je v trenutni razvrstitvi svetovnega pokala napredoval na 18. mesto.

Izognil se je ozeblini

"Krasno. Povsem nekaj drugega je tekmovati za takšne rezultate, kot pa se boriti za trideseterico. Tekaško sicer še nisem dovolj močan, vendar se z dobrim streljanjem lahko doseže tudi takšen uspeh. Pred zadnjim strelskim postankom sem cel krog tekel sam, če bi tekel v skupini, bi se lahko še malo spočil in morda posledično zadel tudi zadnji strel. Že na sprintu sem streljal z debelejšo rokavico, da pri teh nizkih temperaturah zaščitim prst, ki mi je ozebel lani. Za zdaj s tem nimam posebnih težav, le občutek za strel je malo manj intenziven in malenkost bolj počasi moram streljati. Komaj čakam skupinski start, kjer bi prav tako rad leže zadel vse tarče, ohranil priključek z najboljšimi in si v zaključku izboril še eno takšno uvrstitev," je iz Osla sporočil Fak.

"Vsi trije so nekako dosegli tiste uvrstitve, kamor glede na trenutno stanje sodijo. Jakov je sposoben uvrstitve med prvo peterico, Klemen bi moral boljše streljati in bi lahko ohranil dvajseterico, Marič pa je sestavil dober nastop, ki mu je tudi omogočil napredovanje. Jutri bomo najverjetneje imeli na skupinskih startih le Tejo (Gregorin, op. p.) in Jakova, ki pa lahko ponovita današnja dosežka," je slovenske nastope ocenil trener Uroš Velepec.

Peiffer je prevzel vodstvo po prvem streljanju stoje, ko je zmagovalec sprinta Garaničev zgrešil eno tarčo in s stoodstotno strelsko statistiko ohranil položaj vodilnega vse do cilja. Rus, ki je do tedaj zasedal drugo mesto, je bil enkrat nenatančen tudi še na zadnjem strelskem postanku, domačin Svendsen pa mu je drugo mesto izmaknil v zaključku tekme prav na delu proge, ki pelje tekmovalce za streliščem proti cilju.

Biatlonke in biatlonci se bodo v nedeljo za leto dni poslovili od Norveške s skupinskima startoma ob 13.15 in 15.15.