Sedemindvajsetletna Vonnova je v skupnem seštevku sezone 17 tekem pred koncem krepko pred vsemi; ima že 1350 točk, Mazejeva na drugem mestu jih je zbrala 868, zelo pa se je Črnjanki približala Höfl Riescheva na tretjem mestu (746). "Odličen občutek, petdeset je lepa številka. Nisem si mislila, da jo bom kdaj dosegla. V zgornjem delu sem naredila napako, skoraj padla, vendar sem se rešila, ostali del pa je bil odličen," je povedala Vonnova. Na 2.930 m dolgi progi Kandahar 2 je do devete zmage v tej zimi prišla z odličnim spodnjim delom, na katerem je za več kot pol sekunde ugnala povratnico po poškodbi Kamerjevo.

Nemka Maria Höfl Riesch, branilka velikega kristalnega globusa, je bila na domači progi četrta in zadnja, ki je za Vonnovo zaostala manj kot sekundo (0,99). Američanka je po novem prepričljivem slavju na večni lestvici vseh časov po številu zmag tretja, za legendarnima nekdanjima smučarkama Avstrijko Annemarie Moser Pröll (62) in Švicarko Vreni Schneider (55) ter pred Avstrijko Renate Götschl (46). Obenem je sedaj druga smukačica v zgodovini. Več zmag ima le Moser Pröllova (36); Vonnova pa je po 25 zmagi za eno prvo mesto prehitela Götschlovo (24), tokrat šestouvrščeno.

Pri 22 stopinjah pod lediščem na cilju, tri več pa so namerili na startu, je bila proga trda, nekoliko celo podobna lanski ledeni podlagi na svetovnem prvenstvu, ko je Mazejeva osvojila zlato v veleslalomu ter še srebrno medaljo in dve peti mesti, slednjo uvrstitev tudi v smuku. Na prizorišču največjega uspeha doslej v karieri je Črnjanka že v zgornjem, položnejšem delu, izgubila sekundo in pol v primerjavi z Vonnovo. Čeprav je bila ves čas v smukaški preži, pa ji smuči niso dovolile, da bi se bolj približala vodilni v svetovnem pokalu. Za povrh je nekaj napak napravila v spodnjem, tehnično zahtevnejšem delu delu, ter se ji ni uspelo uvrstiti niti med najboljšo dvajseterico. Pred tem je bila osemkrat zapored med prvo peterico.

Ferkova je na tekmovališču, na katerem je bila na SP lani v smuku 12., tokrat nastopila kot zadnja izmed trojice Slovenk (27), takoj za Štuhčevo (26). Slednja je napravila preveč napak, dvakrat je bila v spodnjem delu daleč od idealne smeri, da bi lahko posegla med trideseterico. Zato pa je bila Ferkova tokrat najuspešnejša Slovenka. V zgornjem delu je imela podoben čas, kot Štuhčeva, v spodnjem delu pa je napravila precej manj napak in je dosegla tretjo uvrstitev v karieri v smuku in izenačila sedmo skupno.

V nedeljo bo v Garmisch-Partenkirchnu na programu še superveleslalom.