So pa uspeh filma Mitje Okorna pri gledalcih v petek zvečer nagradili tudi v Sloveniji, kjer mu je Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev s Kolosejem podelilo dve zlati roli za njegovo uspešnico. Pri nas si je romantično komedijo ogledalo že 50 tisoč ljudi (na Poljskem že 2,5 milijona), kar Okorna navdušuje in preseneča, zagotovo pa bo Valentinovo v kinematografe pritegnilo še dodatne gledalce. Vendarle gre za film o ljubezni.

"Gre za (ne)navaden življenjski preplet lepega in žalostnega, spet neobvladljivega, globokega v ljudeh, ki poskušajo s tem neobvladljivim v sebi obračunati, tako ali drugače. Želel sem posneti film o resničnih ljudeh z resničnimi čustvi, v resničnih zgodbah, ki jim en prelep, čarobni božični dan spremeni življenja za zmeraj. Upam, da mi je to tudi uspelo," je še pred premiero filma Okorn povedal v spletnem intervjuju za Dnevnik.si.

Povabljen na podelitev baft

Pri filmu je sodeloval z britanskim producentom Duncanom Kenworthyjem (sodeloval je pri Pravzaprav ljubezen), s katerim sta se spoprijateljila, Britanec pa ga je za 12. februar povabil v London na podelitev filmskih nagrad bafta, britanske različice oskarjev.

Če bi skušal ponovno ustvarjati v Sloveniji, bi se ustrelil v glavo

O vrnitvi v Slovenijo, da bi tukaj delal, ne razmišlja pretirano. Rad se vrača kot turist, "in lepo je do trenutka, ko bi moral tukaj začeti ponovno ustvarjati oziroma poskušati ustvarjati – takrat bi se pa menda kar ustrelil v glavo", je pred meseci še dodal v intervjuju.