Posebno ob podatku, da je bila njena tekmica Lindsey Vonn še slabša (18. mesto; +1,65). "Naredila sem preveč napak. Nekajkrat sem zgrešila idealno linijo. Delovala sem zaspano, reakcije med vožnjo so bile počasne. Če sta merilo treninga, pričakovanja na tekmi ne morejo biti najvišja," ni skrivala pesimizma. Če ne bi šlo za Tino Maze, bi bili slovenski navijači lahko zaskrbljeni. A Korošica je večkrat dokazala, da jo slab dan lahko spodbudi. Že 24 ur kasneje lahko prikaže vrhunsko predstavo. Ne nazadnje je bila podobno razpoložena tudi po treningih smuka na lanskem svetovnem prvenstvu na istem prizorišču. Tako je bila potrta, da je celo razmišljala, da ne bi nastopila na superkombinaciji. Kaj je sledilo potem, je znano…

Manj črnoglede so bile reakcije vodje ekipe najboljše slovenske smučarke Andrea Massija, ki do potankosti pozna svojo varovanko, in ve, kaj pomeni vsaka njena reakcija. Medtem ko je Mazejeva razmišljala o svojem smučanju, je bilo njegovo prikimavanje znamenje, da bi Črnjanka prav hitro spet lahko postala prijateljica s progo Kandahar. Včeraj so jo zmotile tudi nizke temperature zraka (do minus 15 stopinj Celzija). Te so v kombinaciji z vlago smučarke premrazile do kosti. Pomagale so si s posebnimi obliži, s katerimi so imele polepljene obraze. Vsaj vetra, ki bi občutek mraza še povečal, ni bilo. "Treba se je dobro ogreti. A težava je v tem, da ni enostavno biti ogret in sproščen obenem. Ogrevanje je bilo povsem drugačno, veliko daljše, kot sem ga vajena. Zato mi je malo padla koncentracija na progi. Nisem bila povsem mirna. Nizke temperature vplivajo na zbranost, ta pa je na smuku najbolj pomembna," je povedala. Pred četrtkovim prvim treningom jo je doletela še ena nadloga. Ob sedmih zjutraj so na vrata potrkali ljudje, ki pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS) opravljajo dopinške kontrole in ji nekaj ur, preden se je spustila po hribu, odvzeli kri.

Mazejeve niso razvedrile niti pripombe, da se je vendarle vrnila na progo, na kateri je postala svetovna prvakinja v veleslalomu, dobila tekmo za svetovni pokal, bila peta smukačica sveta in na njej presmučala prvi polčas srebrne superkombinacije. "Drži, na Garmisch-Partenkirchen imam lepe spomine. Toda letos ni na sporedu veleslaloma, v katerem mi je šlo najbolje na progi Kandahar. Smuk je popolnoma druga zgodba. Pred mano so nove tekme, od preteklosti pa se ne da živeti," je dejala in odšla na popoldanski počitek.