"Gre za zelo dobro organiziran klub, ki ima mogoče celo najvišji proračun v ligi prvakinj in največ kakovostnega igralskega kadra. Poleg Gyora in Budućnosti je Oltchim najresnejši kandidat za evropskega prvaka," napoveduje Krimov trener Tone Tiselj. O 17-kratnih prvakinjah Romunije govori s pohvalnimi besedami: "V kakšni formi so zdaj, je težko reči, kajti po decembrskem svetovnem prvenstvu v Braziliji skorajda ni bilo mogoče videti nobene njihove resne tekme. Poleg tega je njihovo igro težko preučiti in se taktično pripraviti nanjo, ker ima trener Radu Voina na voljo zelo veliko igralk, na vsakem položaju po dve ali tri vrhunske rokometašice."

Tiselj (zaradi zdravstvenih težav si ni ogledal sklepnega dela EP za moške v Beogradu) pravi, da nima občutka, v kakšni formi je njegova ekipa. "Vse je mogoče - od (pod)povprečne do vrhunske predstave. Veliko igralk ni bilo v pogonu zaradi poškodb ali bolezni, šele v zadnjem času smo začeli normalno trenirati, nismo imeli pravih tekem... V pripravljalnem obdobju smo bili v obrambi slabši kot v prvem delu lige prvakinj. Napad je deloval bolje, naš dodaten adut pa bi morala biti Gorica Ačimović. Kako smo pripravljeni, je velika neznanka, to bo pokazala šele tekma," opozarja Tiselj, ki ne bo mogel računati na poškodovane Ibolyo Mehlmann, Marino Vergeljuk in Majo Zrnec. Vprašljiv je tudi nastop Ljudmile Bodnjeve, ki je po težavah s kolenom začela trenirati šele pred dnevi, Hrvatici Andrea Šerić in Kristina Franić pa sta bili dva tedna povsem zunaj pogona.

V ekipo se po nosečnosti in porodu počasi vrača Barbara Varlec Lazović (klub se je z njo dogovoril za štiriletno podaljšanje sodelovanja), ki bo verjetno dobila nekaj priložnosti za igro. Na priložnost pa vztrajno čaka tudi slovenska reprezentantka Maja Šon, ki pred tekmo z Romunkami (na dosedanjih šestih medsebojnih dvobojih je izid v zmagah 3:3) pravi: "Tako telesno kot psihično smo pripravljene. Zaradi dolgega premora in uvodne tekme v drugem delu imamo le malce športne treme. Ogledale smo si veliko posnetkov Oltchimove igre: le s kolektivno igro, ne pa vsaka zase, lahko spravimo Romunke na kolena."

Oltchim že od leta 2008 neuspešno naskakuje vrh Evrope, lanska sezona pa je bila za klub zelo turbulentna, saj je v dobrem mesecu zamenjal kar tri trenerje. V letošnji sezoni se je na klop vrnil Voina, tudi selektor ženske reprezentance Romunije, ki je Oltchim v sezoni 2009/2010 popeljal v finale lige prvakinj. V Stožicah ne bo igrala prva zvezdnica Cristina Neagu, ki je bila leta 2010 izbrana za najboljšo rokometašico na svetu in se bo na igrišče vrnila šele aprila, poleg nje pa bo manjkalo še nekaj pomembnih igralk.

Toda v Oltchimovih vratih se bo predstavila 40-letna veteranka Luminita Hutupan Dinu, ki je kar šest sezon branila tudi Krimov gol. V njegovem dresu je dvakrat osvojila naslov evropske prvakinje (2001 in 2003), vmes še leta 2002 s Kometalom, leta 2009 pa je končala kariero. Posvetila se je treniranju vratark v Oltcimu in reprezentanci, zaradi klubskih težav z vratarkami (Paula Ungureanu se je najprej poškodovala, nato je bila noseča, Sanela Knezović in Talida Tolnai pa nista izpolnili pričakovanj) pa se je "Lumi" pred tremi meseci odločila za vrnitev. "Ne morem trditi, da Oltchim z mano ne bo več izgubljal tekem, a sem prepričana, da lahko pomagam ekipi. Pri mojih letih je vsak dan težje trenirati, a občutka med vratnicami še nisem izgubila," pravi Luminita Hutupan Dinu, ki je prvo uradno tekmo po vrnitvi odigrala 15. januarja v romunski ligi.