Sobota, 4. februarja

Na svetovni dan boja proti raku, ki bo letos potekal pod geslom Skupaj zmoremo, bodo skupaj stopili tudi tisti, ki jih hudo moti mednarodni trgovinski sporazum za boj proti ponarejanju (Acta). Protestirali bodo na Kongresnem trgu.

V Celju bodo odprli sejem Kozmetika in frizerstvo.

V športni dvorani Litija bodo kolegi z Nedeljca podelili naziv Slovenec leta 2011 najbolj priljubljenim in spoštovanim Slovenkam in Slovencem po izboru bralcev Nedeljskega dnevnika.

Odprtje EPK v partnerskem mestu Murska Sobota.

Nedelja, 5. februarja

Pred pomnikom GEOSS bo tradicionalna 27. prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku. Slavnostni govornik bo dramatik, gledališki režiser in igralec Boris Kobal.

Na spominski slovesnosti ob obletnici slavne bitke Južnoprimorskega odreda, požiga vasi Komen, Branik, Mali dol in Tomačevice ter izgona prebivalcev v Nemčijo bo govornik predsednik ZZB NOB Slovenije Janez Stanovnik.

Ponedeljek, 6. februarja

Nemška kanclerka Angela Merkel se bo s svojimi ministri odpravila v Pariz, kjer bo potekalo bienalno srečanje francoske in nemške vlade.

Torek, 7. februarja

V državnem zboru naj bi se v pristojnih odborih začeli predstavljati kandidati za ministre Janševe koalicijske vlade. "Zasliševanja" bodočih ministrov se bodo nadaljevala še v četrtek, v petek pa naj bi državni zbor o listi enajstih ministrov in ene ministrice tudi glasoval.

Sreda, 8. februarja

Na kulturni praznik se začne festival stand-up komedije s komiki iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Velike Britanije. Zimska dvodnevna različica Panča, festivala stand-up komedije, vas letos vabi v Linhartovo dvorano Cankarjevega doma.

Četrtek, 9. februarja

V Berlinu se začne 62. mednarodni filmski festival, v New Yorku pa Teden mode z modnimi smernicami za jesen in zimo 2012.

Petek, 10. februarja

Finska predsednica Tarja Halonen bo gostila predsednike Italije, Avstrije, Latvije, Portugalske, Nemčije, Madžarske in Slovenije.