V kolikor bo do presenetljive zmage prišel Knack Roeselare, pa bodo morali Ljubljančani dobiti zlati niz, ki se igra do 15. točke.

"Na uvodu smo bili preveč nervozni. Imeli smo tudi težave z žogami, saj smo imeli na treningu žoge, ki so bile drugače pripravljene. Zaradi tega smo imeli precej problemov z začetnim udarcem, kar se je poznalo na slabši obrambi," je bledo igro v prvem nizu opravičil trener ACH Volleyja Igor Kolaković, ki je bil nato priča velikemu nihanju svojih varovancev. Drugi niz je namreč ACH dobil s kar trinajstimi točkami razlike, a kaj ko je že naslednjega izgubil z desetimi. "Ko smo igrali tako, kot smo se dogovorili, potem ni bilo težav. Tretji niz smo izgubili že na samem začetku, saj smo imeli premalo koncentracije. Ob velikem zaostanku sem se odločil za menjave, zato so v igro vstopili Ropret, Komel, Čebulj in Simac," je razložil Kolaković, ki je priložnost ponudil vsem dvanajstim igralcem.

V kolikor sta se v prvem nizu ACH in Knack izmenjevala v vodstvu, je v preostalih nizih vedno prevladovalo zgolj eno moštvo. Oba kluba sta v prvih štirih nizih zmagovala le na eni strani igrišča, kar pa je slovenski prvak prekinil v zadnjem, skrajšanem nizu. Vanj je ACH vstopil na krilih tesne zmage v četrtem nizu, kjer je dvakrat vodil že z osmimi točkami prednosti (13:5 in 16:8), a je v končnici Knack štirikrat izenačil. "Delali smo napake, a na koncu vendarle dali vse od sebe in rešili zaplet. Toda ravno s to igro v končnici in s tem preobratom smo pridobili dodatno energijo in jo obdržali tudi v petem nizu, ki smo ga dobili povsem suvereno," je dejal črnogorski trener pri ACH, za konec pa je še izpostavil: "Težko boste našli trenerja, ki bo kljub zmagi zadovoljen z igro njegove ekipe, ampak tokrat sem resnično vesel, kako so moji igralci reagirali v ključnih trenutkih, kar nam je prineslo zmago."

Klubska statistika ACH Volleyja pa se pri delitvi točk razlikuje od statistike Evropske odbojkarske zveze (CEV). V obeh je sicer prvi strelec tekme Alen Šket, ki so mu pri ACH pripisali 31 točk, pri CEV pa 26. Statistika ACH je Šketu pripisala tudi sedem blokov, kolikor jih je denimo CEV naštel za vse odbojkarje slovenskega kluba.