Najspodbudnejša vest iz slovenskega tabora je, da je bil znova izjemno hiter Andrej Šporn. Kranjskogorčan je s startno številko ena dosegel tretji čas, potem ko je za izjemnim Didierjem Cuchom po dobrih 125 sekundah drvenja zaostal za tri desetinke, med Švicarja in Slovenca pa se je uvrstil še Avstrijec Romed Baumann. Na treningu so bili sicer daleč najhitrejši Avstrijci, saj se jih je kar pet uvrstilo med najboljšo sedmerico. Če bi se včeraj v Chamonixu delile točke svetovnega pokala, bi bili v slovenskem taboru navdušeni. Izkazala sta se tudi Rok Perko in Gašper Markič, ki sta dosegla 16. čas treninga, medtem ko je bil Boštjan Kline 39.

"Uživam v vsaki stotinki na progi. Na vsakem prizorišču se zavedam, da bom na njem kot aktivni smučar nastopil zadnjič. Za zdaj mi gre kot po maslu. Upam, da bo tako tudi na tekmi," je po najhitrejšem času navdušen pripovedoval Didier Cuche, zmagovalec zadnjih dveh skrajšanih smukov v Kitzbühlu in Garmisch-Partenkirchnu, na katerih je s sedmim in četrtim mestom blestel tudi Andrej Šporn.

V smukaškem seštevku svetovnega pokala vodi Cuche pred rojakom Beatom Feuzem, Andrej Šporn je s 113 točkami na 15. mestu.