Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Magdalena Neuner je bila nepremagljiva tudi na prvi tekmi v norveškem Oslu. Na ženski sprinterski preizkušnji se je že šestič v tej sezoni zavihtela na najvišjo stopničko in dosegla 30. zmago v svoji karieri. Ker sta bili Domračeva in Bergerjeva po enkrat nenatančni na strelišču, so bila za Neunerjevo vrata do zmage na stežaj odprta. Belorusinja je za Nemko zaostala 38,2 sekunde, Norvežanka pa že 48,9 sekund.

Malijeva se je brez zgrešene tarče uvrstila v prvo trideseterico, Gregorinovi pa sta boljši dosežek preprečili dve nepokriti tarči laže.

"Do zdaj sem se na Norveškem počutila odlično, danes pa mi na tekmi ni šlo. Včasih pride tudi slab dan, resnično ne morem reči drugega, ker ni šlo nič posebej narobe. Tudi na streljanju leže sem zadela trikrat v središče, dve tarči pa nista padli, čeprav sta bili zadeti po robu. Žal se mi je to pripetilo prav na sprintu, od katerega je odvisna tudi zasledovalna tekma," je pojasnila Gregorinova.

"Kar nekaj tekmovalk danes ni bilo tekaško razpoloženih in med njimi je bila tudi Teja. Pride dan, ko dnevna forma enostavno ne zadošča za dober nastop in po dveh zgrešenih tarčah je odtekla le še toliko, da je zaključila tekmo. Andreja je dosegla soliden rezultat, ki je nekako v duhu letošnje sezone. Streljala je zanesljivo, vendar bi morala biti na strelišču vsaj kakšnih 15 sekund hitrejša, pa bi bila že blizu dvajseterice," je slovenska ženska nastopa komentiral glavni trener Uroš Velepec.