Incident se je zgodil aprila lani v neki diskoteki v Šanghaju na zabavi po Hamiltonovi zmagi, kjer je Sutil s šampanjskim kozarcem porezal po vratu Luxa, solastnika tedanje ekipe Lotus Renault, ki je v bolnišnici dobil 24 šivov.

Sutil je na sodišču priznal krivdo in je obžaloval dejanje, za katerega želi, da se ne bi nikoli zgodilo. Menda je želel le s pijačo politi Luxa, po spletu nesrečnih okoliščin pa naj bi se zgodila po njegovem mnenju povsem nenamerna nezgoda, a mu sodišče ni verjelo. Nemec je bil obsojen na 18-mesečno pogojno zaporno kazen, poleg tega pa bo moral oškodovancu Luxu zaradi povzročenih hujših telesnih poškodb plačati tudi 200 tisoč evrov odškodnine.

Na sodišču bi se moral včeraj kot priča pojaviti tudi McLarnov dirkač Hamilton, ki naj bi potrdil Sutilovo izjavo, da je šlo le za nesrečo. A Britanca v München ni bilo, saj se je opravičil za izostanek, ker je z ekipo preveč zaposlen s pripravami na novo sezono. Sodišču je predložil le pismo, v katerem je izjavil, da dogodka v diskoteki ni videl.

To pa je precej razjezilo Sutila, ki je od (očitno nekdanjega) prijatelja pričakoval pomoč. “Lewis je reva! S takšno osebo nočem biti več prijatelj. On ni pravi moški. Zamenjal je celo telefonsko številko, da ga nisem mogel niti poklicati.“