Štirinajsti februar, praznik zaljubljencev, ki častijo svojo romantično ljubezen, dan odpustkov za minule "grehe" ali le še en močno skomercializiran praznik, ob katerem si roke manejo predvsem trgovci? Kakor za kogar, izbira je naša, menijo uspešne dame.

Ota Roš, radijska in televizijska voditeljica

"Kaj mi pomeni praznik zaljubljencev? Če je lep in dela prost dan, potem mi gotovo pomeni kakšen lep izlet. Sicer pa je to zame še en dan, ko sem do ušes zaljubljena in to tudi pokažem. Potrošniška mrzlica okoli valentinovega se mi ne zdi le pretirana, ampak popolnoma neprimerna in nepotrebna. Vsake toliko se potrudim in dragemu pripravim presenečenje, ki pa je vezano na naju in ne na tržne praznike. Katero valentinovo mi je do sedaj ostalo najbolj v spominu in zakaj? Uf, bilo je že pred nekaj leti, sodelavec na radiu ima na ta dan rojstni dan in smo se po službi čisto spontano odpravili na praznovanje, ki se je končalo nekje proti jutru. Bila je ena boljših žurk... Na svoje domače in tiste, ki mi veliko pomenijo, se ne glede na valentinovo spomnim vsak dan. Ne vem, zakaj bi morala svojo ljubezen izkazovati z darili na praznik, ki naj bi na Irskem slavil zaljubljence, v ZDA in na žalost že tudi pri nas pa kič in že tako prazne denarnice."

Katja Mlakar, kreativna direktorica v agenciji Avi

"Praznovanja imam na splošno zelo rada. Ker gre za to, da se na nekoga spomniš, da se družiš, da si skupaj in da se zgodi kaj lepega, pa naj bo vzrok za to pomlad, kakšna obletnica ali pa valentinovo. Samo valentinovo mi ne pomeni prav veliko. Ljudem, ki jih imam rada, zagotovo to povem in pokažem večkrat, je pa res, da tudi na valentinovo, zakaj pa ne. Potrošniška mrzlica je pretirana pri vsakem prazniku, ljubezen pa se nasploh praznuje brez materialnih dobrin. To, da so okoli valentinovega na vseh mogočih stvareh dodani srčki, me iskreno rečeno ne moti. Izbira je navsezadnje le naša. Lahko kaj kupiš ali pa tudi ne. A vseeno tudi letošnji praznik zaljubljencev ne bo šel mimo mene brez kakšne pozornosti, ki jo bom namenila dragemu, sicer pa mi vsako leto bolj kot vsi čokoladni srčki in tortice v obliki srčka ostane v spominu čas, ki ga preživim z ljubljeno osebo. Pri treh otrocih je namreč čas, ki si ga utrgaš samo za partnerja, veliko vreden. Svoje najdražje zato najraje obdarujem z lepimi besedami in toplimi objemi. Seveda pa se je že zgodilo, da sem prijateljem ali otrokom podarila čokoladne srčke, ki pa sem jih, glede na to, kakšna sladkosnedka sem, na koncu sama pojedla."

Nina Vipotnik Mavrič, marketing Emporiuma

"Praznik zaljubljencev mi ne pomeni prav ničesar in tudi potrošniška mrzlica, povezana z njim, se mi zdi pretirana. Menim, da moraš imeti valentinovo vsak dan, zato 14. februarja ne praznujem posebej. Tudi letos ne bo prav nič drugače, z najdražjimi se ne bomo obdarovali med seboj, morda bom kakšno majhno pozornost namenila le možu, najinemu sinčku in nečakinjam."