Mednarodna smučarska zveza (FIS) bo skušala spraviti pod streho čim bolj neokrnjen tekmovalni koledar letošnjega svetovnega pokala. Odpovedana moška superveleslaloma bosta izpeljana na Norveškem in v Švici. V Garmisch-Partenkirchnu so zaradi megle na startu morali v nedeljo odpovedati superveleslalom, ki ga bodo skušali izpeljati 2. marca v Kvitfjellu na Norveškem. Ta bo takrat gostil hitre discipline, saj sta 3. in 4. februarja na sporedu že smuk in superveleslalom.

Pred tem so v Kitzbühlu zaradi neugodnih vremenskih razmer morali odpovedati še en superveleslalom, ki bo po novem 24. februarja v Crans-Montani v Švici, kjer sta 25. in 26. na koledarju superveleslalom in veleslalom.

Slovenski smukač Andrej Jerman dobro okreva po poškodbi kolena, zaradi katere je izpustil večji del sezone. Jerman pričakuje, da se bo sredi februarja pridružil smukaški ekipi na pripravah. "Kar se tiče letošnje tekmovalne sezone, je ta zame končana. Moja prioriteta je, da se čim prej vrnem na raven pred poškodbo. Ker bom imel nekaj več časa, bi se zelo rad posvetil testiranju opreme za prihodnjo sezono," pravi Andrej Jerman