Romunke so v prvem delu v družbi Itxaka, Dinama iz Volgograda in Buxtehuderja zasedle prvo mesto v skupini D in so se v nasprotju s Krimom, ki ga je v zadnjem krogu prvega dela "rešila" hrvaška Podravka Vegeta, zanesljivo uvrstile med najboljših osem ekip. Že od leta 2008 resno naskakujejo evropski vrh, na katerega se jim doslej še ni uspelo povzpeti. Gre pa za spoštovanja vredno ekipo, za praktično romunsko reprezentanco z dodatkom nekaterih članic drugih izbranih vrst. Čeprav trener Radu Voina ne bo mogel računati na nekatere najboljše igralke, vključno s Cristino Neagu, to ne spremeni dejstva, da so Romunke favoritinje.

Zaščitni znak ekip, ki jih je vodil sedanji Krimov trener Tone Tiselj, je bila vedno obramba, prav z njo bo skušal priti do ugodnega razpleta tudi v soboto. "Zagotovo je zaščitni znak ekip, ki zmagujejo in ki so v vrhu v vseh športih, obramba. V prvem delu sem bil z našo obrambo zadovoljen. Če bomo tudi v tem delu odigrali enako kakovostno v tem segmentu in bo kakšna igralka še v napadu kaj dodala, tu mislim predvsem na Gorico Ačimović, potem imamo možnosti, da tekmo proti Romunkam pripeljemo do uspešnega konca," meni Krimov trener Tone Tiselj.

Krim so v zadnjem obdobju načele poškodbe in bolezni. Ob zagotovi odsotnosti Ibolye Mehlmann, Maje Zrnec in Marine Vergeljuk trener Tiselj zelo verjetno ne bo mogel računati niti na kapetanko Ljudmilo Bodnjevo, ki je šele v zadnjih dneh začela vaditi po težavah s kolenom. "Zdravstveno stanje je precej drugačno, kot sem predvideval. Andrea Šerič in Kristina Franić sta bili 14 dni zunaj vsakega pogona, šele v zadnjem obdobju je začela trenirati Bodnjeva, Mehlmannova nam zagotovo ne bo mogla pomagati, se pa počasi vrača Barbara Varlec. Ona sicer ne more biti adut, ki bi lahko to tekmo odločil, ampak je pa ena pozitivna nota v tem pogledu, saj se po nosečnosti hitro vrača in bo mogoče že na tej tekmi dobila kakšno manjšo priložnost," napoveduje Tiselj.

Zaradi vseh teh odsotnosti bodo tudi v igri določene spremembe, ob odsotnosti Mehlmannove pričakujejo predvsem večji delež Ačimovićeve v napadu, prav tako pa si več minutaže obeta tudi slovenska reprezentantka Maja Šon: "Mislim, da je prednost naše ekipe predvsem kolektivna igra. S potrpežljivostjo v napadu je mogoče premagati tudi Romunke."