Igre na koncu ni bilo več. Đoković in Nadal sta si žogico le še podajala, točko pa je dobil tisti, ki je v izmenjavi zdržal dlje. Čeprav sta želela hitro zaključevati akcije, tega zaradi izmučenih in vse počasnejših nog nista bila več sposobna. Nole je kanček več moči poiskal pri tistem tam zgoraj, zato se je priključil izjemni družbi nesmrtnikov, ki so osvojili tri zaporedne turnirje za grand slam. Pred njim je to uspelo Rodu Laverju, Petu Samprasu, Rogerju Federerju in Rafaelu Nadalu. Prav Nadal pa je prvi, ki je izgubil tri finala zapored. "Dejstvo je, da je Đoković najboljši igralec na svetu," je prepričan Nadal, na vprašanje, ali si bo dvoboj ogledal še enkrat, pa je Španec odgovoril: "Ne. Predolg je."

Kljub pozni uri je bilo ob zadnji točki pred televizijskimi ekrani 1,86 milijona Avstralcev, najvišja številka med finalom pa se je ustavila pri 3,86 milijona gledalcev. Najdaljšo noč je imel za seboj glavni junak, saj je Đoković še ob štirih zjutraj delil zadnje intervjuje. Nato ga je čakala kratka zabava z najbližjimi, kjer je v roke prijel kitaro in zapel zimzeleni hit Highway To Hell avstralske rockerske zasedbe AC/DC. Časa za spanec ni bilo veliko, le nekaj ur, saj ga je že dopoldan čakalo poziranje z lovoriko po ulicah Melbourna. "Če se finale ne bi končalo tako pozno, bi imeli daljšo zabavo," je dejal vidno utrujeni Đoković. Ob tem se ne sme pozabiti, da je Nole preživel skoraj pet ur na igrišču tudi v polfinalu proti Andyju Murrayju. "Telo mi pravi, da sem utrujen, a še vedno čutim izjemen adrenalin, ki me drži pokonci," je pristavil prvi igralec sveta.

Nepozabno srbsko športno nedeljo pa so rahlo skazili le rokometaši, ki so v finalu evropskega prvenstva izgubili z Dansko. Kljub temu so bili del včerajšnje slovesnosti v Beogradu, ki je bila pripravljena v čast Đokoviću in srbske vaterpolske reprezentance, ki je na isti dan osvojila evropski naslov. "Hvala vsem junakom, ki ste Evropi in svetu pokazali, kdo je Srbija. Športniki ste še vedno tisto, kar je v Srbiji najboljše," trdi predsednik srbskega olimpijskega komiteja Vlade Divac. Če ima možnost, nekdanji košarkarski zvezdnik spremlja srbske športnike na vsakem koraku. Tako je bil del Noletove ekipe v Melbournu, s svojimi 216 centimetri pa je bil denimo opazen tudi lanski konec poletja na svetovnem veslaškem prvenstvu na Bledu.