Polavderjeva je v prvem krogu počivala, nato pa sta sledili zmagi proti Nizozemki Janine Penders in Nemki Franziski Konitz. V polfinalu je bila boljša še od Ji-Youn Kim iz Južne Koreje, v finalu pa je premoč morala priznati Rusinji Jeleni Ivaščenko.

Žolnirjeva je bila v prvem krogu prosta, nato se je pomerila s Sally Conway iz Velike Britanije in jo tudi premagala, v nadaljevanju pa je klonila proti Nemki Kim Polling. Kljub porazu se je uvrstila v repasaž, kjer je najprej premagala Ye-Sul Hwang iz Južne Koreje, v zadnji borbi pa je proti Španki Marii Bernabeu Avomo vknjižila še eno zmago za končno tretje mesto.

Tina Trstenjak (do 63 kg) je nastope v Sofiji začela dobro in najprej premagala Američanko Janine Nakao, nato še Španko Yahairo Aguirre de Juan, za članico kluba Z'dežele Sanakaku pa je bila premočna Nemka Claudia Malzahn. Trstenjakova se je s tem uvrstila v repasaž, kjer je premagala Nizozemko Esther Stam, v dvoboju za končno tretje mesto pa ugnala še Severine Nebie iz Burkine Faso.

Trstenjakovi sta družbo v omenjeni kategoriji delali še Vlora Beđeti, ki je nastope končala po prvi borbi, v kateri jo je premagala Stamova, in Nina Miloševič, ki pa je najprej premagala Finko Johanno Ylinen, v drugem pa še Američanko Christal Ransom. Sledil je poraz proti Nemki Martyni Trajdos, Miloševičeva pa se je tako uvrstila v repasaž, v katerem jo je premagala Francozinja Marielle Pruvost in slovenska judoistka je tekmovanje končala na končnem sedmem mestu.

V kategoriji do 70 kg sta nastopili še Anka Pogačnik in Aja Gačnik Zupanc. Slednja je tekmovanje končala že po prvem dvoboju, v katerem je klonila proti Moiri De Villiers iz Nove Zelandije, Pogačnikova pa je prav tako hitro sklenila nastope, po tem ko jo je premagala prav Španka, ki se je kasneje pomerila z Žolnirjevo.

V konkurenci judoistk do 78 kg sta slovenske barve zastopali še dve Slovenki. Anamari Velenšek je v prvem dvoboju premagala Francozinjo Marjorie Ulrich, nato pa je bila od nje boljša Nizozemka Guusje Steenhuis. Urška Gračner je nastope sklenila po prvem krogu, v katerem je klonila proti Španki Raquel Prieto Madrigal.

V soboto so na tatamije stopile štiri slovenske judoistke. Petro Nareks (do 52 kg) je v drugem krogu premagala Španka Laura Gomez. V kategoriji do 57 kg so slovenske barve zastopale tri tekmovalke. Katja Rigelnik je na tatami stopila le enkrat, v edinem dvoboju pa je klonila proti Nizozemki Sanne Verhagen. Ana Tatalovič se je udarila z brazilsko tekmico Ketleyn Lima Quadros, ki pa je bila za Slovenko premočna. Vesna Đukić je najprej premagala Connie Ramsay iz Velike Britanije, nato pa je izgubila proti Nemki Violi Waechter.