Ilka Štuhec, tretja Slovenka, je odstopila na slalomu; po superveleslalomu je bila 40.

"Danes sem bila malo preveč prazna, nisem mogla narediti tistega, kar bi lahko. Poleg tega je bila proga na mehkem snegu in v takih razmerah se lahko dobro vozijo tudi slabše slalomistke. Sedaj se bom spočila tri dni in se pripravila za naslednje tekme. Res je sicer, da že zelo dolgo dosegam uvrstitve med prvimi petimi v vseh disciplinah. To je dober pokazatelj forme, vendar me peto mesto danes ne zadovolji," je povedala Tina Maze. Andrea Massi, vodja njene ekipe, je pojasnil, da so dan pred tekmo na sestanku ekip zahtevali, da progo postavijo po mehkejšem snegu, ker je Mednarodna smučarska zveze (Fis) menila, da je bil petkov slalom pretežak. "S tem se nismo strinjali, vendar nismo mogli drugače. Trener Livio Magoni je nato napravil, kar je bilo mogoče, tudi Mazejeva, ki pa je imela prazne 'baterije'. Ne more vsak dan delati čudežev. Bila je utrujena, kljub temu pa je dosegla dober izid, ki pa zanjo ni najboljši," je ocenil Massi.

Lindsey Vonn je vodila po superveleslalomu ter je na progi Engiadina napadala svojo petdeseto zmago v pokalu. Načrte ji je na koncu prekrižala Maria Höfl Riesch. Branilka velikega kristalnega globusa je na drugem mestu pred slalomom zaostajala 23 stotink, na koncu pa se je veselila svoje prve zmage v tej zimi in 21. v karieri. Vonnova je še povečala vodstvo v svetovnem pokalu (1250 točk) pred Mazejevo na drugem mestu (863), tretja pa je Höfl Riescheva (696).

Tina Maze je bila po superveleslalomu na 13. mestu več kot sekundo za Vonnovo (+1,13). Črnjanka je bila v zgornjem delu približno pol sekunde za Vonnovo, na predzadnjem merjenju časa 68 stotink, nato pa je prav v zaključku izgubila skoraj pol sekunde in s tem ni izpolnila prvega cilja, ki ga je imela njena ekipa. Tako kot v petek, ko si je drugo mesto na prvi superkombinaciji sezone priborila z najboljšim časom slaloma, je napadala iz ozadja z velikim zaostankom.

Slalom je postavil trener Mazejeve Livio Magoni. Črnjanka je nejeverno zmajevala z glavo, ko je videla, da je po svojem slalomskem nastopu kar za 0,48 sekunde zaostala za Avstrijko Nicole Hosp. Slednja je bila po prvi vožnji šele 28. (+2,04), na Magonijevi postavitvi pa se je znašla kot riba v vodi in tudi zaradi veliko boljših pogojev, ki so jih imele tekmovalke z začetka slalomske startne liste, napredovala na zmagovalne stopničke.

Mazejeva je bila potem na drugem mestu vse do vožnje Avstrijke Elisabeth Görgl, četrte pred slalomom, za njo pa je zaostala druga Avstrijka Anna Fenninger, tretja pred slalomom. Maria Höfl-Riesch je prevzela vodstvo, čeprav je izgubila veliko svoje prednosti, ter nato čakala le še na eno tekmovalko. Še pred slalomom je Vonnova dejala: "Na superveleslalomu nisem naredila vsega, kar sem želela pred drugim delom kombinacije. Nekaj majhnih napak sem naredila in tu izgubila skupaj precej časa. Mislim, da bom morala na slalomu položiti vse karte na mizo in veliko tvegati." Napad se ji ni povsem posrečil in je v pokru izgubila dvoboj za zmago le za las.

Maruša Ferk je bila po prvem delu kombinacije 29. (+2,11). V petek je bila s tretjim izidom kariere peta, na to mesto pa se je z izvrstnim slalomom povzpela z 18. mesta po smuku. Tokrat ni napravila takega skoka, čeprav ji je slalom uspel bolje kot prvi del tekme.

Vanja Brodnik po padcu na sobotnem smuku, ko je udarila z glavo ob progo in nato priletela v zaščitno mrežo, ni nastopila. "Vanja Brodnik je naredila napako v spodnjem, tehničnem delu petkovega smuka, ko ji je nekoliko zarobilo smučko in jo je vrglo v zaščitno mrežo. Sama je odsmučala v cilj. Nato je odšla na pregled v bolnišnico. Čutila je bolečino v kolenu, po opravljeni magnetni resonanci pa so ugotovili, da je šlo le za močan udarec in da nima strganih križnih vezi ali poškodbo meniskusa," je povedal Andrej Možina, slovenski ženski trener za hitre discipline.

Švicarka Fabienne Suter, ki je padla na petkovem slalomu, pa bo zaradi poškodbe križne vezi desnega kolena manjkala najmanj šest mesecev in je zanjo letošnja sezona že končana.

Ženski del bele karavane se seli v Nemčijo, kjer bosta 4. in 5. februarja Garmisch-Partenkirchnu na programu smuk in superveleslalom.

Tekma v Garmisch-Partenkirchnu odpovedana

Superveleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev v nemškem Garmisch-Partenkirchnu je bil zaradi megle odpovedan. Pred tem so morali organizatorji trikrat prestaviti začetek tekme, ki bi morala biti sprva ob 12.30. O morebitnem nadomeščanju tekme bo Mednarodna smučarska zveza (Fis) odločala pozneje.