Včeraj so hrvaški mediji pisali o porazu proti Srbom, pa tudi o atmosferi med tekmo, ki jo nekateri opisujejo kot peklensko. Organizatorji namreč napovedi, da bodo zaradi varnosti in nevarnosti spopadov zmanjšali kapaciteto dvorane, v kateri je potekala tekma, tega niso storili. Kaj točno pa se je dogajalo, je za gol.hr pojasnil hrvaški navijač, ki si je polfinale ogledal v živo.

(Foto: AP)

"Bil sem že na veliko rokometnih tekmah, a kaj takšnega še nisem videl. Začelo se je že med himnama. Srbski navijači so tako glasno žvižgali in kričali, da se orkestra sploh ni slišalo. V tistem trenutku ni bilo lepo biti Hrvat v tisti dvorani, ni mi bilo vseeno, polila me je kurja polt,“ je za hrvaški portal povedal obiskovalec tekme, ki pa ni bil med 200 "junaki" na tribuni, ki so jo varovali pripadniki posebnih srbskih varnostnih sil.

Ker je po tekmi dobil steklenico v glavo, Žerko Šešum ne bo mogel igrati v finalu EP

Tekmo je spremljal kar med srbskim občinstvom, kar je dokaj pogumno dejanje. "Ničesar hrvaškega nisem imel na sebi, saj se, če bi tam skakal v hrvaškem dresu, večer zame ne bi dobro končal,“ je poudaril in dodal, da je bila atmosfera peklenska.

"Nikoli še nisem bil na tekmi, na kateri bi od 60. minut, kolikor traja, nekdo 50 minut tako glasno navijal proti Hrvatom. Že takoj na začetku so začeli kričati "Bit će mesa, klat' ćemo Hrvate“, "Zašto ćutite, p... ustaške“ in tako naprej. Ko slišite kaj takšnega, lahko samo molite, da bo vsega čim prej konec in da pridete iz dvorane živi. Ne vem, kaj bi bilo, če bi zmagali. Verjetno ne bi preživeli.“

In čeprav je bilo takšno vzdušje sredi Beograda pričakovati, pa je mnoge presenetila stopnja skandiranja navijačev med samo tekmo. "Saj vsi poznamo napetosti med nami in njimi, zaradi česar smo bili pripravljeni na vse. Verjetno tudi njim ne bi bilo prijetno, če bi igrali na Hrvaškem. Razlika je le ta, da bi pri nas takšne vzklike slišali od peščice navijačev, ne bi jim rad rekel huligani, tukaj pa je kričalo vseh 20 tisoč navijačev. Kričali so "Kdor ne skače, je Hrvat“ in pa "Jej, jej, jej Ustaše“ ter se obračali proti tribuni, na kateri so bili hrvaški navijači. Z eno besedo lahko rečem samo, da je bilo grozljivo,“ je za gol.hr komentiral hrvaški navijač, ki je imel karto sicer tudi za današnjo tekmo, v kateri se bodo Hrvati borili za bronasto kolajno, a se je s slabim priokusom predčasno vrnil v Zagreb.