V zgornjem, tehnično manj zahtevnem delu si je nabrala prevelik zaostanek za Lindsey Vonn, ki je imela po prvem delu tekme sekundo in 41 stotink prednosti pred Črnjanko. Mazejeva je na slalomu napadla s šestega mesta. Dosegla je najboljši čas slaloma, v primerjavi z Vonnovo je pridobila sekundo, kar je zadostovalo za drugo mesto. Tretja je bila Avstrijka Nicole Hosp. Elisabeth Görgl (druga po smuku) je na drugi progi odstopila, Maria Höfl Riesch (tretja po smuku) pa je po veliki napaki zasedla 21. mesto. Mazejeva se je utrdila na drugem mestu skupnega seštevka. Vonnova je prednost povečala na 302 točki. »Na začetku sezone si je Vonnova nabrala veliko prednost. Težko bo nadoknaditi zaostanek. A motivacije ne izgubljam.

Tudi njej se lahko zgodi serija slabših rezultatov. Moja forma gre navzgor. Slabe stvari so za mano, lahko upam na najbolje,« je dejala Mazejeva, ki je zasluge za slabši čas na zgornjem delu smukaške proge pripisala smučem in svoji predstavi: »Mogoče ne znam najbolje drseti na položnejšem delu proge, medtem ko smuči niso najhitrejše. Daleč od tega, da so bile slabe, ampak na teh stvareh še delamo. Tisti, ki so zadolženi za smuči, tuhtajo, kaj bi se dalo izboljšati, jaz pa tudi.« Z dosežkom najboljše slovenske smučarke je bil zadovoljen tudi vodja njene ekipe Andrea Massi: »Po smuku ni najbolje kazalo. Treba bo rešiti zadeve na ravninskih delih. V tehničnem delu je naredila manjšo napako, a sicer smučala dobro. Zadovoljni smo, saj je drugo mesto odličen rezultat.«

V St. Moritzu je zadišalo po časih vražjih Slovenk. Celo večnost Slovenija ni imela dveh smučark med najboljšimi petimi, včeraj pa se je vendarle zgodilo. Maruša Ferk je presenetila s petim mestom. Na slalomu (peti čas), v katerem v tej sezoni ni blestela, je pridobil trinajst mest. »Presenečena sem, da mi je uspel tako dober slalom. V zadnjem mesecu sem se posvečala hitrim disciplinam. Smučke so dobro prijele, saj so bili robniki odlično pripravljeni. Od starta do cilja sem bila v dobrem položaju na smučeh,« je dejala Maruša Ferk, ki je dosegla tretjo najboljšo uvrstitev v karieri. Na poti do točk je bila tudi Ilka Štuhec (22. mesto po smuku), a je na slalomu naredila napako in ostala praznih rok.

Slovenska trojka bo na startu tudi na današnjem smuku (začetek ob 10.30). Mazejeva bo startala s številko 18, Štuhčeva s 23 in Ferkova s 24. Jutri bo še ena superkombinacija, tokrat bo namesto smuka na sporedu superveleslalom.