Srbska ministrica za mladino in šport Snežana Samardžić Marković je navijače pozvala, naj si prizadevajo za to, da bo tekma minila v pozitivni atmosferi. "Ne dovolimo, da posamični izpadi uničijo športno navijanje, ki je zaznamovalo rokometno prvenstvo," je dejala.

Tudi vršilec dolžnosti direktorja hrvaške policije Dražen Vitez in njegov srbski kolega Milorad Veljović sta navijače pozvala k športnemu obnašanju ter poudarila, da huliganski izpadi in kaos ne koristijo niti reprezentancama niti državama.

Pred beograjsko Areno, kjer bo tekma, in drugod po mestu je v pripravljenosti več tisoč policistov. Iz varnostnih razlogov hrvaška rokometna zveza ni organizirala prihoda navijačev v Beograd, kljub temu pa se je tja odpravila skupina navijačev zagrebškega Dinama, ki so znani pod imenom Bad Blue Boys (BBB).

Že čez dan so sicer na srbsko-hrvaški meji zavračali vse tiste hrvaške navijače, ki niso imeli vstopnic za tekmo. V Areni je za hrvaške navijače v posebnem delu rezerviranih 2000 mest.

Pristojni se izgredov bojijo, potem ko so po sredini tekmi med Hrvaško in Madžarsko v Novem Sadu izgredniki zažgali tri vozila s hrvaškimi registrskimi tablicami, napadli pa so tudi kolono hrvaških vozil.