Gre za naselje stolpnic, ki bodo po igrah služile kot stanovanja. Okrog olimpijskega parka bo nastala samostojna stanovanjska četrt s svojo infrastrukturo - šolo, bolnišnico in lastnim centrom za oskrbo z energijo. Nekaj več kot 1300 enot bo socialnih stanovanj, ostalo bodo prodali na trgu.


Olimpijska vas v Londonu. (Foto: daylife.com)

Posamezne stavbe so postavljene v krogu in imajo v sredini nekakšna dvorišča. Tako lahko športniki z balkonov opazujejo dogajanje na ploščadi, prav tako pa se bo pogled razprostiral na londonsko poslovno središče in nekatera športna prizorišča. Na drugi strani so urejene zelene površine. V prihodnjih šestih mesecih morajo prireditelji stanovanja še opremiti. Športniki bodo v olimpijski vasi bivali v dvoposteljnih sobah, po dve sobi si bosta delili eno kopalnico. Kuhinj v apartmajih ne bo, bo pa na ploščadi veliko oskrbovalno središče s 5000 sedeži.


Foto: daylife.com

"Olimpijska vas bo v času iger športnikom dom, kjer se bodo lahko v miru pripravljali na največji dogodek v njihovi športni karieri," je ob tem povedal predsednik organizacijskega komiteja Sebastian Coe.