Odlično se je poleg Mazejeve odrezala še ena Slovenka, saj je Maruša Ferk osvojila peto mesto, potem ko je v slalomu pridobila 13 mest.

"Na smuku v zgornjem delu izgubljam preveč časa. Ne najdem mirnih zavojev na položnejših delih. Tam sem preveč izgubljala, slalom pa je bil zelo dober in vesela sem uspeha. Po bolezni že v Kranjski Gori nisem bila stoodstotna. Še včeraj na treningu sem bila zaskrbljena, noge niso bile prave za brezkompromisni napad. Danes je bilo bistveno bolje in sem lahko napolnila baterije pred tekmo. Vesela sem, da je tako," je bila zadovoljna Mazejeva.

Tudi Ferkova, podobno kot Mazejeva, ni bila najbolj zadovoljna z zgornjim delom smuka. "Na smuku mi ni šlo najbolje že na treningih, posebej zgornji del v prvih 50 sekundah. Spodnji del, ki je tehnično zahtevnejši, mi je veliko bolje uspeval in sem imela zaostanke za uvrstitev okrog desetega mesta. Slalom pa mi je danes šel fantastično in sem izjemno zadovoljna. V zadnjem mesecu sem se bolj posvečala hitrim disciplinam. Na slalomskih smučeh sem bila le nekajkrat. Na tako trdih podlagah, kot je bila tokrat, pa slaloma nisem vadila. Imela sem zelo dobro pripravljene smuči, saj so robniki zelo dobro 'prijeli'. Od starta do cilja sem bila v zelo dobrem položaju. Pred mano so le tekmovalke, ki so dobre v vseh disciplinah, kar kaže, da sem zelo napredovala. Na St. Moritz me vežejo lepi spomini, saj sem med drugim v evropskem pokalu tudi zmagala. Le lani me je doletel nesrečen padec," je povedala Ferkova.

Po smuku je vodila Lindsey Vonn, ki je imela na prvem mestu 61 stotink sekunde prednosti pred Avstrijko Elisabeth Görgl, tretja pa je bila Nemka Maria Höfl-Riesch (+0,91s). Görglova je na slalomu napravila napako in močno zaostala, Höfl-Riescheva pa je odstopila.

Maze je po smuku zasedala šesto mesto, za Vonnovo pa je zaostajala 1,41 sekunde, a je z dobrim slalomskim nastopom uspela pridobiti štiri mesta, zaostanek za zmagovalko pa je znižala za sekundo.

"Na smuku smo imeli nekoliko preveč zaostanka, kar se je pozneje pokazalo tudi na slalomu. Potrebno bo popraviti ravninski del, kjer je Mazejeva izgubila skoraj sekundo. V tehničnem delu proge je smučala bolje, čeprav je naredila manjšo napako. V slalomu pa je naredila odličen rezultat, saj je dosegla najboljši čas, vendar pa ima še rezerve. Je pa v slalomu že na tistih mestih, na katerih mora biti, zato smo zelo zadovoljni," je ocenil Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze. "Želim popraviti svoj smukaški nastop. Sama še ne znam spustiti smuči, te pa tudi niso najhitrejše. Daleč sicer od tega, da bi bile slabe, vendar pa skušajo to izboljšati, pa tudi sama pri sebi iščem še tiste malenkosti, ki jih lahko še izboljšam," je Mazejeva iskala drobce, ki bi jo popeljali do prve zmage v tej zimi.

Ilka Štuhec je bila po smuku 22., v slalomu pa je naredila veliko napako, po kateri je padla na zadnje 33. mesto.