Da ne bi zgolj povzemali evforičnih člankov iz Združenih držav Amerike, smo za odgovor na vprašanje, kdo je Slovenec, ki je očaral več kot le 25 tekmovalk v resničnosti oddaji, prosili kar Bena Flajnika samega. Po njegovem hitrem odzivu na našo elektronsko pošto, smo izvedeli, da je bil Slovenec njegov dedek, da so se s pridelavo vina ukvarjali že njegovi strici in da je majhna državica na sončni strani Alp njegova najljubša.

Ali imate res slovenske korenine? Kdo v vaši družini prihaja iz Slovenije?

Da, res imam slovenske korenine. Moj dedek je bil Slovenec iz majhne vasi Preloke. Slovenijo je zapustil leta 1950 zaradi komunizma.

Ste že bili v Sloveniji?

Da, v Sloveniji sem bil že trikrat. Zelo mi je bilo všeč! Kapo dol, med vsemi drugimi tujimi državami je Slovenija moja najljubša.

Ko ste postali najbolj zaželen moški v oddaji The Bachelor, ste dobili zvezdniški status, tako v ZDA kot v Sloveniji. Mnogi komentarji ameriških uporabnic forumov izpostavljajo, da jim je všeč, da pogosto poudarjate, da prihajate iz Slovenije.

Neprestano govorim o moji dediščini, saj se mi to zdi pomembno. Ponosen sem, da prihajam iz Slovenije in še danes pijem žganje.

Ben z dekleti. (Foto: YouTube)

Zanimivo je, vsaj s stališča Slovencev, da se ukvarjate s proizvodnjo vina, saj je Slovenija znana po dobrih vinih. Ste se obrti naučili od svojih prednikov ali je na vašo odločitev vplivalo okolje, v katerem ste odrasli?

V večji meri je na mojo odločitev vplivalo okolje, v katerem so me vzgojili – Sonoma, Kalifornija (vinska regija op. p.). Moji strici iz Slovenije so proizvajali vino, ko so prišli v Združene države Amerike, zato mislim, da imam to v svoji krvi. Poleg tega pa tudi v ZDA pogosto okusimo dobro slovensko vino.

Vinograd, vinsko klet in vinotoč Envolve ste ustanovili skupaj s svojim prijateljem iz otroštva Mikeom Benzingerjem. Je tudi on Slovenec?

Ne, Mikeovi predniki prihajajo iz drugih držav.

Ste kdaj okusili slovensko vino?

Da, ravno zadnjič sem pil odličen rose, narejen iz modrega pinota.

Kdo vas je navdušil za sodelovanje v oddajah The Bachlorette in The Bachelor?

Prijavila me je moja sestra.

Ali ste že slišali, da vas ljudje primerjajo s tenisačem Rafaelom Nadalom? Vam je ta primerjava všeč?

(Smeh.) To primerjavo poslušam že dolgo časa in me ne moti. Nekaj časa so me primerjali s slovenskim košarkarjem Sašo Vujačićem.

Ben Flajnik že v resničnostni oddaji The Bachelorette omeni, da njegova družina prihaja iz Slovenije. Glejte od 04:00 minute naprej, Slovenijo omeni ob 04:38.

Intervju za Good Morning America o novi resničnosti oddaji The Bachelor, kjer Ben Flajnik išče ljubezen, saj ga je Ashley (iz oddaje The Bachelorette) zavrnila, ko jo je zaprosil.