V krajevni skupnosti Dob so kakršne koli nepravilnosti zanikali in dodali, da je bilo društvo izbrano izmed treh prijavljenih na razpisu leta 2003. Komisija je po pregledu statuta društva ugotovila, da to kljub svoji primarni kulturni dejavnosti manjše komunalne storitve, kot je čiščenje pokopališč in parkirišč, lahko opravlja. Društvo Nayabingi je bilo sicer konec lanskega novembra izbrisano iz registra poslovnih subjektov.

"V krajevni skupnosti Dob imamo 25 kilometrov makadamskih cest, dve pokopališči, 800 hektarjev zelenih površin in 2000 kvadratnih metrov parkirišč in še bi lahko naštevali. Če smo nekemu društvu, ki je skrbelo za urejanje vseh teh površin, v petih letih izplačali 150.000 evrov, je to zame povsem normalna številka," je dejal predsednik krajevne skupnosti Dob Jurij Milanovič in dodal, da podrobnosti posla ne pozna, saj je bil takrat na čelu krajevne skupnosti Robert Hrovat.

"Bo pa domžalska občinska nadzorna komisija poslovanje krajevne skupnosti z društvom Nayabingi vseeno revidirala. Če pa želijo mediji zadeve resnično preveriti, naj pridejo v Dob in jim bomo pokazali, katera dela je društvo opravljalo," je še povedal Milanovič in se tako obregnil ob nekatere časopise, ki naj bi po njegovem o zadevi pisali površno in navajali napačne podatke.

Hrovat je dodal, da je društvo Nayabingi za izvajanje vrste komunalnih storitev ponudilo precej nižjo ceno od konkurence, kljub temu pa so bili v vseh letih sodelovanja z opravljenim delom zelo zadovoljni. "Sodelovanje smo prekinili leta 2009. Občina Domžale je tisto leto ukinila redno letno rento, ki jo je krajevna skupnost sicer dobivala kot neke vrste legalno in legitimno, predvsem pa več kot upravičeno odškodnino za vse nevšečnosti, povezane z odlagališčem odpadkov Dob. Ker se omenjeno društvo nikakor ni želelo strinjati z zamikom plačil za opravljene storitve, smo poslovno sodelovanje sporazumno prekinili," je še pojasnil Hrovat.