Posnetek je pokazal, da nepravilnosti vendarle ni bilo, Hirscher pa je bil kaznovan z 828 evri kazni, ker je kljub napaki do konca presmučal progi v Wengnu in Kitzbüchlu. Potem ko je padlo nekaj težkih besed, se je ozračje pomirilo dan pred sinočnjo tekmo, ko so se glavni trije igralci zgodbe skupaj pojavili na žrebu startnih številk. "Z Ivico sva se pogovorila, zato je stvar zame končanna," je dejal Marcel Hirscher.

Dvaindvajsetletnega smučarja iz Annaberga dogajanje v zakulisju ni zmedlo. Potrdil je, da je najhitrejši slalomist na svetu, če brez večjih napak pride do cilja. Vodil je že po prvi vožnji, v drugi pa ubranil veliko prednost pred vzhajajočim zvezdnikom Stefanom Grossom, ki je bil po prvem teku sedmi. Hirscher, ki je zmagal šestič v sezoni in se prvič na zmagovalni oder uvrstil na tekmi v Avstriji, je izgubil sekundo in stotinko prednosti, a je bila zaloga dovolj velika, da je slavil s prednostjo 22 stotink. Tretje mesto je zasedel Mario Matt, ki je bil po prvi vožnji drugi. Kostelić je bil četrti, za uvrstitvijo na najnižjo stopničko zmagovalnega odra je zaostal za stotinko. Hrvaškemu smučarju so domači navijači žvižgali, proti njemu pa je poletelo tudi nekaj kep. S petim mestom je presenetil Japonec Naoki Yuasa, ki je do najboljše uvrstitve v karieri prismučal s 14. mesta po prvem delu tekme.

Najboljši slovenski slalomist Mitja Valenčič je po dveh odstopih znova osvojil točke za svetovni pokal. A bere ni bistveno povečal. Za 18. mesto je dobil 13 točk. Po prvi vožnji je bil 21. Blizu uvrstitve na drugo progo je bil Bernard Vajdič. Po nekaterih diskvalifikacijah je pristal na 33. mestu, za finalom je zaostal za 54 stotink. Matic Skube je odstopil.