"Orli letijo proti kolajni", "Fantje, z vami sta Srbija in bog", "Rokometna rapsodija", "Srbija piše rokometno zgodovino" – to je le nekaj najbolj bombastičnih naslovov v srbskih časopisih in na spletnih straneh pred jutrišnjima polfinalnima tekmama v Beogradu. Celotna država sanja o zlati kolajni, ki naj bi njihovim ljubljencem po neuradnih informacijah prinesla skupno nagrado med 300.000 in 500.000 evri. Po uvrstitvi Srbije med najboljše štiri v Evropi na svoj račun prihajajo tudi preprodajalci vstopnic: cena enodnevne za Areno je uradno od deset do 80 evrov, najpodjetnejši pa dragocen košček papirja že ponujajo za – tisočaka!

Srbe na tekmah spodbuja tudi predsednik države Boris Tadić, med rednimi gledalci pa je tudi njegov stanovski kolega iz Makedonije, predsednik Gjorgji Ivanov v družbi mladoletnega in dolgolasega sina Ivana. Oba sta oblečena v drese makedonske reprezentance ter oborožena z rumeno-rdečimi zastavami in šali, a vseeno je prijetnejši pogled na žene srbskih reprezentantov. Te so zbrane na delu tribune v Areni in so do potankosti urejene, kot da bi šle na poroko, ne pa na tekmo. Po uspehu proti Švedom so rokometaši morali v hotel, njihove srčne izbranke pa so odšle na pijačo v enega izmed beograjskih klubov in na – pleskavico.

Med ženami igralcev je tudi navijaško zelo glasna Milana Šešum, soproga igralca Žarka, čeprav je v sedmem mesecu nosečnosti, pod srcem pa nosi deklico. Še en srbski reprezentant bo kmalu postal očka: Alem Toskić, član Celje Pivovarne Laško, bo zibal čez slaba dva meseca (sin), a njegova Maja je ostala v Celju in tekme spremlja le na televizijskem zaslonu. Od 20 igralcev s širšega seznama srbske reprezentance jih je poročenih kar 13, sedmerica pa kljub dejstvu, da je trenutno v ljubezenskih zvezah, prek SMS-sporočil, elektronske pošte in forumov že dobiva številne ženitne ponudbe...