Da brez strahu ni poguma, vedo ljubitelji adrenalinskih doživetij. Kaj pa je tisto, kar najbolj požene kri po žilah našima tokratnima sogovornikoma?

Gašper Bolhar, radijec, televizijec in organizator

"Mislim, da sem v življenju poskusil skorajda vse, kar obstaja adrenalinskega. Ni mi žal, vendar sem, vsaj tako se mi zdi, končal z adrenalinskimi norijami. Preživel sem zabavne parke, pustolovske in plezalne parke, rečne avanture vseh vrst, trikrat sem skočil s padalom, tudi z bungee jumpingom… Če pomislim na hitro, bi nekoč rad šel na rečni hydro speed, pa morda na soteskanje. Z bungee jumpingom sem skočil z mostu nad Sočo v Solkanu. Mislim, da je globina oziroma višina 60 metrov. Dobil sem celo najvišjo oceno, ampak pred skokom sem bil pa trd od strahu. To je strah, pomešan z adrenalinom, pričakovanjem neznanega… Kar čudno je bilo. In takrat bi šel takoj še enkrat in bi se vrgel nazaj. Danes verjetno ne bi šel več. O raznih 'eksotičnih' preizkušnjah nimam nobenega mnenja. Verjetno moraš biti totalno nor oziroma odštekan, da se greš te igrice. Nekaj je tradicija, kjer se adrenalinska zgodba vleče desetletja, za mnoge stvari pa velja: ko si mlad, ne razmišljaš veliko… Greš in skočiš. Če ostanemo pri tej temi, je bil zame bungee največji adrenalin. Nekajkrat večji od vseh skokov s padalom. In moram priznati, da je težko preživeti tudi najhitrejši vlakec smrti v Disneylandu."

Sara Lednik, pevka

"Pred leti, ko sem še aktivno plesala in tekmovala na državni, evropski in svetovni ravni, mi je največji adrenalin predstavljal trenutek, preden stopiš na oder in odplešeš svojo točko. Kasneje, ko sem se začela ukvarjati s petjem, je bilo podobno - največji adrenalin so mi predstavljali trenutki pred nastopom. Na splošno nisem tip osebe, ki bi bila odštekana, zato si nekih 'norih' stvari niti ne želim početi. Sem zelo previdna, velikokrat me je česa strah, saj vedno pomislim na najslabše, tako da za svojo najbolj noro stvar v življenju štejem to, da sem pri šestnajstih letih obiskala Las Vegas (brez spremstva staršev). Tja sem šla na plesno izpopolnjevanje in mednarodno tekmovanje, poleg mene sta bila le trener in soplesalka. V Vegasu smo nato odšli na najvišjo stavbo, ki se imenuje Stratosfera, in tako pristali v 117. nadstropju... Razgled je bil božanski! Ali smo Slovenci adrenalinski narod? Mislim, da smo na splošno kar adrenalinski. Imam namreč mnogo znancev, ki so že preizkusili npr. bungee jumping; no, sama sem očitno izjema. Moja najbolj priljubljena oblika rekreacije oziroma preživljanja prostega časa ostaja sprehod. Pred leti sem veliko zahajala na Šmarno goro, zdaj pa rada hodim tudi na vodene vadbe. Te so moja vsakdanja rekreacija, medtem ko bi se v tem zimskem času razveselila tudi kakšnega obiska smučišča, saj na smučeh nisem stala že nekaj let."