O letošnji (pre)mili zimi, pričakovanjih glede šolskih počitnic, o bližajočem se valentinovem in še o čem smo se pogovarjali z Miletom Crnovičem, vodjo marketinga pri Hit Alpinei.

Katere športne in rekreacijske aktivnosti Kranjska Gora v zimskem času ponuja za adrenalinske "odvisneže" in ljubitelje bolj ekstremnih športov?

"Letošnja zima je nekoliko zagodla tudi adrenalinskim navdušencem nad ekstremnimi športi. Pričakujemo, da bo snežni park za deskarje in navdušence prostega sloga ob ugodnih vremenskih razmerah pripravljen v prihodnjih dneh, nekoliko na boljšem pa so ljubitelji lednega plezanja, ki se lahko preizkusijo v Mlačci v Mojstrani."

Veriga hotelov Hit Holidays proste trenutke gostov obarva v tisoče odtenkov zabave. Kakšna presenečenja jim boste pripravili v času valentinovega?

"Valentinovo je praznik, ki se vedno bolj uveljavlja tudi v slovenskem prostoru, in za vse valentine in valetinčice bomo pripravili tradicionalni valentinov večer v restavraciji Fabula ob prijetni glasbi in valentinovi večerji. V hotelu Špik smo pripravili posebno ponudbo za valentinovo, kjer je v tridnevni paket vključena vrsta razvajanj (romantična a la carte večerja ob svečah, obisk alpskega wellnessa, masaže in tudi zajtrk v sobi ne bo manjkal)."

Šolske počitnice na smučišča privabijo na tisoče mladih in njihovih staršev. Kako ocenjujete sistem enotnih počitnic za vso Slovenijo in kakšna so vaša letošnja pričakovanja?

"O enotnih počitnicah smo minulo leto prelili na litre črnila in žolča, a naj nam bodo vzor evropske države, kjer je dogovor med regijami in tudi državami takšen, da je omogočeno uživati zimske radosti čim večjemu številu šoloobveznih otrok."

Ali se glede na število nočitev v hotelih in apartmajih pozna, da je letošnja zima nekoliko zamujala s snegom?

"Letošnja zima nam je pokazala svojo milo plat predvsem v prvi polovici decembra. Marljivi žičničarji so se potrudili, da so bila smučišča nared že 21. decembra in da naši gostje med božičnimi in novoletnimi prazniki niso bili prikrajšani za zimske radosti."

Kakšno strukturo gostov beležite v vaših nastanitvenih zmogljivostih, ali prevladujejo slovenski ali tuji gostje?

"Struktura gostov zelo niha iz tedna v teden. Če so med božičnimi prazniki prevladovali domači gostje in gostje iz Italije, potem imamo v januarju največ gostov iz Hrvaške, Srbije in seveda tudi domačih."