Cynthia je stopila pred mikrofone in ostro stala za svojimi besedami, ki porajajo nov način razmišljanja o homoseksualnosti.

Cynthia je goreča pripadnica organizacij, ki se borijo za enakopravnost gejev in lezbijk. Sama je imela več zvez z moškimi, nato pa začela videvati ženske, pred časom se je tudi zaročila s svojo dolgoletno partnerko Christine Marinoni, ta je pred kratkim celo rodila njuno prvo hčerko.

Pred kratkim je imela Cynthia imela govor v podporo homoseksualcem, v katerem je dejala: ''Bila sem hetereoseksualna in homoseksualna, biti lezbijka je bolje.'' Njena izjava je mnoge istospolno usmerjene prizadela in razburila, saj trdijo, da v njeni izjavi homoseksualnost izpade kot možnost odločitve, ne pa nekaj, s čimer se človek rodi.

Chyntia se je na te očitke takoj odzvala, njen odgovor pa načenja zanimivo pogled na zagovarjanje homoseksualnosti: ''Nedavno sem iskreno povedala, da sem bila oboje, in da je biti gej boljše. Za mene je to bila izbira. Razumem, da za mnoge ni te izbire, zame je bila. Ne morete nečesa definirati za mene, mi nekaj predpisati. Mnogi naši privrženci se na vsak način trudijo, da bi dokazali, da je homoseksualnost nekaj nagonskega, ne nekaj, kar se izbere. Meni pa se zdi, da to sploh ni pomembno. Ni pomembno, ali smo sem prileteli ali priplavali, pomembno je, da smo tu in smo ena skupina. Prenehati moramo postavljati meje in teste tega, kdo je in kdo ni gej.''

''Zakaj ne bi smeli biti homoseksualci po svoji izbiri? Zakaj bi bilo to kaj manj legitimno? Videti je, kot da temu dokazovanju sledimo le zato, da bi nekaj dokazali tistim, ki to zahtevajo od nas. In mislim, da ti ljudje ne bi smeli voditi te debate,'' je dejala Nixonova, in če ne spremenila kakega mišljenja, pa vsaj sprožila začetek razmisleka o tem, zakaj bi morala biti homoseksualnost sprejeta kot enakopravna.

Nato se je obrnila še na osebno raven in dodala, da nihče ne more definirati njene homoseksualnosti namesto nje. ''Ljudje mislijo, da sem okoli hodila v oblaku in šele nato spoznala, da sem lezbijka. To se mi zdi nepravično do mene. Zdi se mi žaljivo do mene in tudi do vseh moških s katereimi sem se videvala.''