Za zdaj še ni znano, ali bo Fis tekmovalca še dodatno kaznovala, kar bi lahko storila na podlagi zahteve pritožbene komisije. Vendar pa do zdaj uradna pritožba na Avstrijčevo ravnanje še ni bila vložena.

Hirscher, ki ga je po tekmovalnem koncu tedna v Kitzbühlu na vrhu razpredelnice skupnega seštevka svetovnega pokala prehitel branilec skupne zmage Hrvat Ivica Kostelić, je namreč poskrbel za prvovrstni škandal v belem cirkusu.

Hirscher si je denarno kazen prislužil v prvi vožnji slaloma v Wengnu, ker je povozil vrata, a vseeno nadaljeval smučanje. Hirscher je bil nato diskvalificiran. Podoben spodrsljaj se mu je pripetil tudi v Kitzbühlu. Najprej so ga diskvalificirali že po prvi vožnji, a ga po pritožbi vodstva avstrijske reprezentance vrnili na tekmo, v finalu pa se mu je znova primerilo enako in je povozil količek tudi na drugi progi, kar ga je dokončno stalo uvrstitve. Po pravilih Fis bi sicer Avstrijec moral plačati za vsako kršitev globo v višini 999 švicarskih frankov.

Hirscher se je znašel pod medijskim drobnogledom tudi zaradi dogajanj na prvi letošnji tekmi svetovnega pokala na Sljemenu nad Zagrebom, ko naj bi se mu pripetilo podobno ter bi ga prav tako morali diskvalificirati. Hirscher je omenjeni slalom dobil. Pri pregledovanju posnetkov zagrebškega moškega slaloma je stroka ugotovila, da je napako naredil tudi drugouvrščeni Felix Neureuther. V hrvaškem taboru so besni, vendar pa so za uradno pritožbo že zamudili petnajstdnevni rok. Kostelić, ki je bil na slalomu tretji, je bil tako po njihovem mnenju oropan zmage na domačem terenu.