Maribor kot organizator tekem doživlja težke čase. Čeprav je v koledarju Mednarodne smučarske organizacije zasidran, nihče noče pomisliti, kaj bi se zgodilo, če bi denimo tekma odpadla tudi prihodnje leto, ko bo generalka pred jubilejno 50. izvedbo.

Navijači so se prišli priklonit najboljši slovenski alpski smučarki Tini Maze. Črnjanka je minuli konec tedna morda doslej najbolj potrebovala spodbudo, da je na domačih tleh spoštovana športnica. Po razprtijah med njeno ekipo in Smučarsko zvezo Slovenije je v dneh pred tekmo in med prireditvijo doživljala težke trenutke. Bila je povsem izpraznjena, brez energije, četrto in peto mesto pa je dosegla na krilih navijačev. Po videnem v tej sezoni bi se v normalnem vzdušju dvakrat povzpela na zmagovalne stopničke, slalomska zmaga pa bi ostala v Sloveniji.

Kranjskogorski in mariborski organizatorji so pokazali zvrhano mero sodelovanja, da so izvedli 48. Zlato lisico v Sloveniji. S tega stališča jim ne gre očitati, da v organizaciji ni bilo nobenega blišča, saj je Mariborčanom ves čas nad glavo grozila giljotina, ki je bila posledica lanskih rdečih številk zaradi izgube domače tekme.

Da alpske smučarke rade prihajajo na tekme svetovnega pokala v Slovenijo, je po drugem mestu v slalomu povedala Finka Tanja Poutiainen, ki se je šele drugič v tej sezoni uvrstila na zmagovalni oder: "Prav vsako leto z užitkom prihajam v Slovenijo. Všeč mi je, ker se čuti, da je tu naš šport cenjen. Da nas ljudje poznajo. In to je najlepše, kar se lahko zgodi športniku. Verjamem, da je tako predvsem po zaslugi Tine Maze. Sama tekmujem v dveh disciplinah in se mi zdi, da je življenje tako naporno, da je joj. Kako lahko vaša Tina zdrži vrhunskost v vseh štirih disciplinah, si sploh ne znam predstavljati."