Ob veselem dogodku trofejni telovadec ni pozabil na najbližje in je v nedeljo zvečer z njimi tudi nazdravil. Kot se spodobi, je bila druščina tudi telovadna, saj so se s Peganom veselili Mitja Petkovšek v družbi partnerice Mojce Rode, Sašo Bertoncelj, Lojze Kolman, trener Jože Mešl... Med najbolj nasmejanimi sta bila Aljaževa starša, ki sta že šestič postala babica in dedek.

Velepec je poveličeval biatlonsko konkurenco na napačen dan

"V biatlonu lahko spremljamo zelo izenačene tekme, kar daje temu športu še poseben čar. V moškem sprintu v petek je bilo sedem nacij med prvo deseterico, na zasledovalni tekmi se je peterica iz različnih držav borila za zmago v zaključnem sprintu, kar kaže na eno najhujših konkurenc med zimskimi športi," je trener biatloncev Uroš Velepec v soboto izpostavljal konkurenco v biatlonu. Njegova statistična ugotovitev je bila verjetno dobro prodana, a podroben pregled kaže na mali "ocvirek". V sprintu so bili med deseterico res biatlonci iz sedmih držav, s tem da sta si deseto mesto delila Švicar in Italijan. Teoretično bi bila med deseterico lahko celo enajsterica. Na skupinskem startu je bilo med deseterico zastopstvo iz šestih držav z Jakovom Fakom vred.

In primerjava. Ob Tini Maze v Kranjski Gori so bile še zastopnice iz šestih držav, tako kot ob Andreju Špornu na smuku v Kitzbühlu in kot nalašč tudi ob Petru Prevcu na sobotnih skokih v Zakopanah. Celo v petek je bilo v Zakopanah med deseterico ob treh Slovencih še zastopstvo iz šestih držav. Povsod torej sedem držav med deseterico. Kot nalašč pa so bile na ženskem sprintu v Otepaeaeju ob Katji Višnar med deseterico še tekačice iz sedmih držav. Torej teoretično povsod višji odstotek kot v biatlonu. Velepčeva teorija v soboto na tekmah svetovnega pokala s slovenskim zastopstvom v ospredju torej ni držala. mm