Pred hotelom Park, v katerem bivajo reprezentance, sta najbolj zaposlena Hrvat Ivano Balić (po porazu proti Španiji je češka sodnika Horačka in Novotnega označil za idiota) in Francoz Nikola Karabatić, saj ju mimoidoči ves čas ustavljajo, prosijo za avtograme, skupno fotografiranje, kakšen reprezentančni spominek (značka, šal...)... Takšni prizori zanju niso nič novega, prav tako kot selektor Boris Denič ni videl nič novega pri naših današnjih nasprotnikih: "Na videoposnetkih nisem videl ničesar takšnega, kar že prej nisem videl ali vedel o Madžarih. Bolj kot oni me skrbijo moji fantje, saj bo to že peta tekma v desetih dneh."

Po tekmi s Francijo (v živo si jo je ogledala tudi Andrea Lekić, nekdanja igralka Krima Mercatorja, ki je s sabo pripeljala tudi soigralki iz madžarskega Györa, Norvežanko Katrine Lunde in Brazilko Eduardo Amorim) so čestitke za odlično slovensko igro kar deževale, med drugim pa je selektorju in fantom čestital tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin. A Francozi so že preteklost, Madžari pa (kruta) realnost. "Vsak igralec je po tekmi s Francijo izžet kot krpa in potem na naslednji plača davek. Upam, da se nam to ne bo zgodilo, čeprav bo 60-minutno zaletavanje v francoski zid v obrambi in napadu zagotovo pustilo posledice," se zaveda Denič.

Dvajseti junij 2010 je eden izmed datumov, ki bodo s črnimi črkami zapisani v zgodovino slovenskega rokometa: takrat so Madžari (po porazu na prvi tekmi v Ljubljani s 25:27) v Veszpremu premagali Slovence z 28:25 in se uvrstili na SP 2011 na Švedskem. Slovenijo je vodil zdaj že nekdanji selektor Zvonimir Serdarušić, pomočnik pa je bil Denič, ki ima tako priložnost za maščevanje našim vzhodnim sosedom. Medtem ko so Slovenci med drugo svetovno vojno napadali nemške bunkerje, jih danes čaka obračun z madžarskimi, kajti Denič ocenjuje: "V obrambi igrajo 6-0 in ne 'izpadajo' preveč. Takšni igri pravim bunker, vsekakor pa nam ni pisana na kožo. Zato bomo morali veliko teči, se gibati in raztegovati madžarsko obrambo, da bi prihajali do strelov. A če imamo hendikep pri višini, imajo Madžari zaradi svoje višine hendikep, ker ne bodo mogli slediti naši hitrosti."

Ob sobotnem prihodu v hotel (ima več kot 230 sob) je tudi slovenska reprezentanca doživela veličasten sprejem (zastave, trobente, plesalke, glasba...), danes pa jo bo z žvižgi sprejelo vsaj 5000 madžarskih navijačev. "Vesel sem, da bo na tribunah fantastično vzdušje, h kateremu bodo prispevali tudi slovenski navijači. Nadejam se dobre igre in zmage," je bil kratek in jedrnat vratar Primož Prošt, ki je proti Francozom zbral kar 18 obramb. "Ne, po tekmi se nisem slišal z nobenim soigralcem iz Montpellierja," je na vprašanje, ali je bil v stiku s katerim izmed klubskih kolegov, odgovoril Prošt, selektor Denič pa je v šali dodal: "Ker ne zna francosko."

"Če bi bolje reagirali v odločilnih trenutkih na prejšnjih tekmah, zdaj ne bi imeli le dveh točk, ampak šest in bili bi že na pragu polfinala," se zaveda organizator igre Marko Bezjak, ki je še včeraj čutil posledice bližnjih srečanj s Francozi na igrišču (počutil sem se kot boksarska vreča, je dejal Bezjak). Kljub neuspehu je vzdušje v reprezentanci odlično, o čemer smo se lahko novinarji prepričali tudi pred včerajšnjo tiskovno konferenco in po njej. Kljub temu je član Gorenja iz Velenja povedal, da ima dovolj lepih besed in vtisov: "Radi slišimo, da igramo lepo in da dobivamo pohvale, a če ni točk, potem to nič ne velja in ne šteje. Raje bi videl, da bi slabše igrali in imeli šest točk, kot pa to, da dobro igramo in imamo le dve. Upam, da bomo že proti Madžarom začeli nabirati točke."