Federline, ki je bil včasih uspešen plesalec, se je v letih po ločitvi od pop kraljične Britney močno zapustil in nevarno zredil. Sedaj se je odločil, da bo shujšal in ponovno postal ''mišičnjak'', kakršen je bil včasih. S tem v mislih se je prijavil v resničnostni šov ''Odvečna prtljaga'', ki spremlja več posameznikov na poti k zdravemu življenju.

Kevin je v okviru šova prisostvoval tudi v eni od nalog, ki je bila povezana z avstralskim nogometnim prvenstvom. Moral je teči in loviti žogo. Po tem ko je uspešno zaključil svoj del, je začel tožiti zaradi bolečin v prsih in ''podivjanega'' srčnega utripa.

... in Kevin danes. (foto: Reuters)

33-letnika so na mestu oskrbeli prisotni reševalci, doživel pa je manjši srčni infarkt. Takoj so ga odpeljali tudi na dodatna testiranja v bolnišnico, tam pa bo pod nadzorom preživel noč.

Gre pa že za drugi primer, ko je Federline zaradi nalog v omenenem šovu potreboval zdravniško pomoč. Pred tem je potreboval oskrbo reševalcev zaradi vročinskega udara, ko so snemali oddajo v vročem avstralskem Outbacku.

Sicer pa je oče treh dejal, da se želi znebiti odvečnih kilogramov, ko se je prijavil v šov je tehtal 105,4 kilograma, in ponovno postati zdrav in dobro telesno pripravljen.