Na najbolj izpostavljenem mestu, vsem na očeh, je bilo slišati glasne besede. Glavna akterja sta bila predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše in Damijan Terpin, pravni pooblaščenec ekipe Tine Maze. Uprizorila sta osupljiv in nepričakovan resničnostni šov, potem ko sta se njuni poti sprva naključno prekrižali. Petelinji boj je trajal dobrih deset minut. Slišal ju je lahko vsakdo, ki se jima je približal na okoli pet metrov. Nekateri navijači so se zgražali. Še posebno ogorčen je bil priletni zakonski par, ki se je pritoževal nad Lovšetom.

Da bi se strasti, ki so v zadnjih dneh doživele vrhunec, pomirile, si je najbolj želela direktorica SZS Barbara Kürner Čad. V bližino je poklicala Vlada Makuca, predsednika strokovnega sveta alpskega dela SZS, in tiskovnega predstavnika Tomija Trbovca. V upanju, da bi le spravili narazen Lovšeta in Terpina. Glasnih besed, med katerimi je bilo mogoče slišati Lovšeta, da je pripravljen dati svoje predsedniško mesto v SZS na zaupnico, je bilo konec, ko je Terpin nenadoma odšel in zaploskal Lovšetu. Prizor, ki je pokazal, da bo spor med zvezo in ekipo Tine Maze zelo težko rešljiv.

"Kamen spotike so njegove hude izjave, ki jih je dajal na televiziji zoper dostojanstvo Tine Maze. Razumem, da jih je izrekel v jezi in razburjenju, kar je človeško razumljivo. Toda kot predsednik smučarske organizacije bi lahko ravnal korektno in se Tini opravičil. Potem bi se lahko usedli ter stvari razčistili in uredili. Če se misli opravičiti, ne vem. A to je stvar njegove kulture, širine in športnosti," je pojasnjeval Damijan Terpin ter dodal: "V interesu športa je, da se športniki ukvarjajo s športom ter da skušajo dosegati vrhunske rezultate, ne pa da podlegajo medijskim polemikam, ki ne peljejo nikamor. Mislim, da je tako v našem interesu kot interesu zveze, da se usedemo in pogovorimo. Verjamem, da imajo toliko pameti, da bodo to tudi storili. Danes (včeraj - op. p.) mi je gospa Čadova, ki je emotivno stabilnejša kot predsednik, to predlagala in to jemljem kot dober signal. A najprej bo potrebno opravičilo."

V nadaljevanju je Terpin natančneje komentiral izjave Lovšeta, ki ga sicer niti enkrat ni omenil z imenom. "Besede, ki jih je izrekel predsednik, so grozljive in nesprejemljive. Črni madež lahko izbriše le z opravičilom. Nekdo, ki je eminentni predstavnik športne zveze, se pravi okolja, v katerem je etična in dostojanstvena drža bistvo vsega, si takšnih izjav ne bi smel privoščiti!" je pojasnil Terpin ter na vprašanje, da obe strani zahtevata opravičilo, odgovoril: "Mi za razliko od njih nismo žalili nikogar, temveč smo navajali dejstva!"

"Žal mi je, da imam opraviti s tako nerazumnimi ljudmi, lakomnimi na denar, ki za to državo niso pripravljeni narediti ničesar. Da meni odvetnik Tine Maze grozi z vlado SDS, ker je on esdeesovec, je nizkotno in ponižujoče! Kdor koli bo minister, ki bo pristojen za šport, naj imenuje drugega predsednika, če je Tomaž Lovše problem. Jaz mu bom pomagal. Ti napisi (pokaže na bundo - op. p.) so vredni 2,2 milijona evrov na leto in zato ta pogon danes funkcionira. Če bo nekdo to dosegel ali presegel, me lahko zamenja kadar koli," je tik pred začetkom druge slalomske proge razlagal Tomaž Lovše ter pojasnjeval: "Za ta ravnanja ni toliko kriva Tina, ampak bolj Damijan Terpin. On želi zvezo  prisiliti v to, da bo Tina dobila ves denar, za katerega misli, da ji pripada, za zvezo in sponzorje pa ne bo naredila ničesar. Misli, da se ga bomo ustrašili. Še posebno zdaj, ko bo vladala SDS, katere pripadnik je. Malo morgen! Za Tino sem pripravljen narediti vse, ne bom pa se pogajal o tem, ali bo delala za naše sponzorje."

Na vprašanje, ali ne bi bilo bolje stopiti na žogo, je Lovše odgovoril: "Pa on je meni grozil z vlado SDS. Človek božji, kaj naj naredim? Damijan Terpin misli, da me bodo zato, ker je odvetnik blizu SDS, stisnili in bom popustil, da bo Tina lahko delala, kar hoče. Da bo imela zvezi konkurenčne sponzorje in na leto zaslužila več kot milijon evrov, zveza pa bo morala biti tiho. Dokler bom jaz predsednik, tega ne bo! Mislite, da bo kakšen minister klical sponzorje in zagotovil denar? Vsak naš partner mi pokaže raziskave opaznosti blagovne znamke. Raziskave, kolikokrat se en vloženi evro v smučanje vrne v primerjavi s preostalimi športi. To so poslovni pogovori."

Na vprašanje, kaj si misli o opravičilu, pa je Lovše odgovoril: "Opravičilo? Če bom kar koli narobe naredil, se bom vedno opravičil. Ampak naj Andrea (Massi - op. p.) najprej pozdravi svojega predsednika."