Vlada jim je zagotovila le nekaj brezplačnih avtobusov, poleg tega pa je organizirala še posebne (dodatne) vlake na relaciji med Skopjem in Beogradom. Pred vsako tekmo makedonske reprezentance se njeni navijači v posebnih konvojih pripeljejo na tekmo v beograjsko Areno, po njej pa se na enak način vrnejo v domovino. A po uvodni tekmi drugega dela makedonski navijači niso imeli razlogov za dobro voljo, kajti njihovi ljubljenci so zapravili že dobljeno tekmo proti Dancem. Pri izidu 32:32 so imeli Makedonci zadnji napad, dolg več kot minuto, a Kiril Lazarov nekaj sekund pred koncem ni uspel doseči zmagovitega zadetka. Odbito žogo so pobrali Danci in Hans Lindberg je v hitrem protinapadu v predzadnji sekundi zadel za minimalno zmago.

Pred 19.500 navijači so uvodno tekmo drugega dela "zamočili" tudi Srbi, ki so po vodstvu s sedmimi zadetki na začetku drugega polčasa (15:8) na koncu le remizirali z Nemci (21:21). Izenačujoči zadetek so Nemci dosegli v zadnjih sekundah, potem ko so imeli kar dva igralca več: enega zaradi izključitve na strani Srbov, drugega pa, ker so svojega vratarja zamenjali s sedmim igralcem v polju. Za Nemce je kljub drugačnim napovedim zaigral tudi robustni obrambni "mesar", 201 centimeter visoki Oliver Roggisch, ki je na četrtkovi tekmi proti Švedski dobil udarec, si zlomil nos in naj bi proti Srbom igral s posebno zaščitno masko.

A Roggisch se je odločil, da bo igral brez nje (nos si je poškodoval na istem mestu, na katerem je bil nekoč že zlomljen), kljub temu pa je proti Srbom na igrišču preživel kar 35 minut, odlično opravil svoje delo v obrambi in dosegel še dva zadetka. No, še večji "vajenci" kot Srbi, ki so zapravili visoko vodstvo, so Švedi: ob polčasu so imeli kar devet zadetkov naskoka pred Poljaki (20:9), a so na koncu le remizirali (29:29).

Rokometna ulica - tako se po novem imenuje ena izmed ulic v okolici dvorane Spens v Novem Sadu. Eno prejšnjih ulic so preimenovali, novo ime pa naj bi ostalo v veljavi tudi po koncu EP. Vsi se poleg tega nadejajo, da tudi v nadaljevanju Eura 2012 izidi laboratorijskih preiskav protidopinške komisije ne bodo drugačni kot doslej. Protidopinški veljaki so namreč sporočili, da test nobenega rokometaša v prvem delu tekmovanja ni bil pozitiven.