Dobil je veličastnih 73 odstotkov glasov. Njegova odločnost je bila večkrat zapisana, ne pa širše videna. Do petka, ko je v dobrih treh urah nastopil v dveh komercialnih televizijah in na nacionalki. Še prej je odgovarjal pišočim novinarjem ter pokazal svojo odločnost, ki mu je ne more očitati nihče.

Predsednik zveze je naredil kraval ter ekipi Tine Maze stopil na žulj, ki ga bo težko zaceliti. Najnižjo frazo si je privoščil, ko je najboljši slovenski športnici očital, kakšna šampionka bi šele bila, če bi imela deset odstotkov glave upokojene smučarske tekačice Petre Majdič. Kako bi se počutil sam, če bi mu nekdo vrgel v obraz, da nima v glavi deset odstotkov znanja četudi Alberta Einsteina, ni treba izgubljati besed.

Lovše je bil zelo oseben tudi v drugih primerjavah. Z razkritjem zneskov, ki naj bi jih s pogodbami dobila Tina Maze, je prekoračil kompetence. S takšnimi izjavami in nastopanjem si ne dela reklame. Sicer zase rad trdi, da je velik domoljub, toda javnost je precej bolj naklonjena Tini Maze kot njemu.

V ušesa so bodle tudi izjave Lovšeta, da je iz svojega žepa plačal zvezi pol milijona evrov, da je Tini Maze obljubil 200.000 evrov nagrade za naslov svetovne prvakinje. Znano je, da je Lovše eden najbogatejših Slovencev. S svojim denarjem lahko sicer razpolaga, kakor želi. A če misli, da si bo z denarjem kupoval avtoriteto, morda celo Tino Maze, ki naj bi plesala po njegovih notah, se moti. Poraja se vprašanje, kakšno bi bilo trenutno stanje na smučarski zvezi brez njegovih visokih vložkov in brez njega. Verjetnost, da bi Tina Maze dosegala vrhunske rezultate, bi bila kljub temu precejšnja, bržčas pa bi vsaj v javnost prišlo manj škandalov, kot jih je v času njegovega vodenja. Slovenska smučarija bi torej brez Tine Maze živela težko, brez Tomaža Lovšeta precej lažje.

Lastnik Dinersa napoveduje, da bo odslej pri upoštevanju pogodbenih obveznosti dosleden. Dosledno naj upošteva tudi dejstvo, da je Tina Maze slovenski športni ponos, s katero bo moral najti razumnejši jezik. Če bo kdaj morebiti prišlo do suspenza Črnjanke, si bo naredil medvedjo uslugo. Dobil bo pečat, ki ga bo nosil vse življenje, kot si ga je priboril, ko je pred leti Peko pripeljal do rdečih številk v višini več milijonov evrov.