Gerrans, ki je na omenjeni dirki zmagal že leta 2006, je v svoji karieri že osvajal etaea tudi na največjih dirkah - Tour de Franceu, Giru d'Italia in Vuelti, tokrat pa je odbil tudi napade odličnega Španca Alejandra Valverdeja, ki se je tako brez želenih bonus točk na koncu moral zadovoljiti z drugim mestom. Največje delo je Avstrralec opravil na sobotni kraljevski peti etapi, ko je na Willunga Hillu v času zmagovalca zaostal zgolj za Valverdejem in mu odvzel majico vodilnega.

Greipel je omenjeno dirko osvojil v letih 2008 in 2010, znova pa je poskušal tudi letos, ko je dobil prvo, tretjo in zadnjo, šesto etapo. Vendar pa je želja splahnela po četrti in peti etapi, ko si je na najtežjih vzponih "pridelal" 24 minut zaostanka. "To je preprosto fantastično. Svojim sotekmovalcem v ekipi se preprosto ne morem dovolj zahvaliti. Danes smo imeli težko delo z nadziranjem Valverdeja, ampak delo smo opravili odlično," je po skupni zmagi dejal Gerrans.

Od treh Slovencev na dirki je bil danes s 17. mestom v času zmagovalca najboljši Božič. Kristijan Koren (Liquigas) je bil 51., Grega Bole pa je zaostal 41 sekund in osvojil 99. mesto. Koren je bil najboljši v skupni razvrstitvi, na 22. mestu je za zmagovalcem zaostal 2:35 minute. Bole je bil 80. (+25:18), Božič pa 114. (38:53).