Brez druge serije sta ostala Jure Šinkovec s 34. mestom in Jernej Damjan, ki je bil 44.

Prva serija na 134-metrski skakalnici, ki so jo osvetljevali reflektorji, se je začela ob 16.30. Prvi slovenski nastop smo videli pri številki 23 s Šinkovcem. Slovenki skakalec je pristal pri 115 metrih, kar ni bilo dovolj za finale, saj je zasedel 34. mesto. Napredovanje ni uspelo tudi Damjanu, ki je tokrat skočil 110 metrov in tako pristal na 44. mestu.

Precej bolje sta se odrezala ostala dva Slovenca. Znova se je izkazal Prevc, ki je opravil odličen skok in dosegel daljavo 125 metrov. Za skok je prejel oceno 135,9 in tako po prvi seriji zasedal peto mesto. Kranjec je skočil 123 metrov, ocena 126,3 pa ga je popeljala na 16. mesto. Prvo mesto je zasedal Norvežan Bardal, pred Avstrijcema Andreasom Koflerjem in Schlierenzauerjem.

Kranjec se je v drugo odrezal nekoliko bolje, saj je pristal pri 126 metrih, kar je bilo ob koncu tekme dovolj za 16. mesto. Prevc je pokazal še en zelo lep skok, pristal pri 127 metrih in se na koncu veselil šestega mesta, kar je po včerajšnjem četrtem mestu druga najboljša uvrstitev v karieri.

"Tekma se mi je zdela super, naredil sem dva dobra skoka in se spet uvrstil med deseterico. To je tisto, kar sem čakal celo sezono, zato sem zelo vesel. Občutki so pravi, malo mi manjka še v zraku, da bi letel kak meter dlje. Za Japonsko še nimam pričakovanj, saj bom tam nastopil prvič, upam, da me ne bo iz tira vrgla časovna razlika, upam, da bom dobro skakal in da bodo rezultati sledili," je po tekmi povedal Peter Prevc.

Z videnim je bil zadovoljen tudi trener Goran Janus. "Za nami je odličen vikend. Peter je naredil velik premik naprej, četrto in peto mesto, to je dober obet za naprej. Robi je skakal solidno, pripetila se mu je mala napaka, a moramo ostati realni, napake se pač dogajajo," je po današnji tekmi dejal prvi mož stroke Janus.

Janus bo prihodnji konec tedna v Saporo na naslednjo tekmo svetovnega pokala popeljal le malenkost spremenjeno ekipo, debitanta v moštvu Jako Hvalo bo zamenjal Dejan Judež, ki je na današnjem celinskem pokalu v Saporu zmagal.