Birnbacher je svoja tekmeca za zmago napadel 200 metrov pred koncem in ciljno črto prečkal s časom 38:45,7. Šipulin je tako stopil na drugo najvišjo stopničko zmagovalnega odra, Fourcade pa je po petkovi tekmi na 10 km še drugič osvojil tretje mesto. Četrti je skozi cilj pritekel zmagovalec prve tekme Šved Fredrik Lindström, vsi štirje pa so tekmo končali z enim zgrešenim strelom. Na strelišču je bil nezmotljiv Čeh Michal Slesingr, ki je zasedel peto mesto.

Po prvem streljanju, kjer je ostala nedotaknjena peta tarča, je Fak nekoliko zaostal za konkurenti, saj je strelišče zapustil kot devetnajsti. Zadnjikrat leže in prvič stoje sta bili zanj usodni četrti tarči, na progi pa je tekel kot dvaindvajseti. Po brezhibnem zadnjem streljanju je napredoval na dvanajsto mesto, izkoristil v zadnjem krogu svoj tekaški potencial in se še drugič v dveh dnevih prebil do devetega mesta, za njim pa je zaostal celo sloviti Norvežan Ole Einar Bjoerndalen.

"Tekma je bila danes zelo vzburljiva od začetka do konca. Sicer sem spet nekoliko slabše opravil na strelišču in si s tem zmanjšal možnosti za višjo uvrstitev. Ampak je top 10 zame zaenkrat kar dober rezultat. Želel bi si čim večkrat priti med prvo deseterico. Konkurenca je ogromna in za nekaj več je treba še bolje streljat," je dejal Fak, ki je imel na progi kar nekaj težav: "Najprej je pred mano padel Lukas Hofer in sem ga zadel z desno nogo, ker sem bil najbližje njemu. Še dobro, da se nisem bolj zapletel. Zaradi tega sem kasneje čutil bolečine v goleni, kar je tudi vplivalo na tek. Na streljanju v položaju stoje pa mi je zaradi oblice snega zamrznil zaklep na puški in sem ga zelo težko zapiral. Leže nikakor nisem mogel umiriti puškine cevi, zato tudi streljanje ni bilo optimalno. Očitno je moj domet tukaj, kjer se nahajam."

Podobno je razmišljal tudi njegov trener Uroš Velepec: "Spremljamo lahko zelo izenačene tekme, kar daje še poseben čar temu športu. Včeraj je bilo sedem nacij med prvo deseterico, danes se je pet tekmovalcev iz različnih držav potegovalo v zaključnem sprintu in to kaže na eno izmed najhujših konkurenc med zimskimi športi. Jakov je podobno kot v Oberhofu ponovno dokazal, da lahko v zaključku veliko nadoknadi in se približa najboljšim. Tudi deveto mesto je perfektno, vendar bi moral zadeti vsaj enkrat več, da bi si lahko že prej izboril boljše izhodišče. Verjetno sodi ta trenutek med deset najboljših biatloncev na svetu in je sposoben tudi zmage, ko se mu bo vse 'poklopilo'."

"Tekaška forma je na pravem nivoju, strelske še ni. Ko strelska še pride na svoje, takrat verjamem, da bo tudi rezultat nekoliko boljši, je pred nadaljevanjem sezone optimističen Fak.

Tekmovalce in tekmovalke čakata na Južnem Tirolskem v nedeljo še dve tekmi. Teja Gregorin bo nastopila na tekmi s skupinskim startom, Klemen Bauer, Jakov Fak, Janez Marič in Vasja Rupnik pa bodo nastopili na štafetni preizkušnji.