Vesna Fabjan na 33. mestu (+ 11,15) je bila od 30. mesta, ki zadnje vodi v četrtfinale, oddaljena 51 stotink sekunde, Anja Eržen (+ 20,62) je bila 46., Barbara Jezeršek (+ 21,30) pa 48.

Katja Višnar je v kvalifikacijah zasedla 14. mesto in se kot edina Slovenka prebila v izločilne boje. Za najhitrejšo Norvežanko Marit Bjoergen (3:22,10) je zaostala za 6,07 sekunde. Višnarjeva je v drugi četrtfinalni skupini narekovala hud ritem vse od starta, kar se ji je na koncu obrestovalo. Njena skupina je bila najhitrejša in s četrtim mestom se je uvrstila v polfinale kot srečna poraženka skupaj z Američanko Kikkan Randall.

Višnarjeva je nastopila v drugem polfinalu, v katerem je večinoma tekla na šestem mestu, vendar se je držala skupine, v kateri je bila ves čas v vodstvu Kowalczykova. V zadnjih 20 sekundah se je skupina nekoliko raztegnila, Višnarjeva je v cilj pritekla na petem mestu in osvojila končno deseto mesto.

"Zjutraj, ko sem se zbudila, sem čutila glavobol, tako da sem šla težko na tekmo. Upala sem, da bom premagala to slabost. V četrtfinalu je bilo bolje. Imela sem zelo hitro skupino in sem prišla naprej kot srečna poraženka, kar je bilo zelo dobro. Želela sem si doseči zelo dober rezultat, vendar nisem popolnoma zdrava, tako da je to deseto mesto v redu. Seveda sem si želela več, ampak to je bil danes moj maksimum," je po nastopu povedala Višnarjeva.

V moški konkurenci je zmagal Švicar Dario Cologna (3:29,8) pred Norvežanoma Olo Vignom Hattestadom (+0,3) in Erikom Brandsdalom (+0,6).

V nedeljo bo ob 14.15 tekma na 10 kilometrov klasično, v kateri bodo nastopile Jezerškova, Fabjanova in Erženova. Moški bodo ob 10.45 tekli na 15 kilometrov.