Izmed trojice Slovencev je bil na peti etapi najboljši Kristijan Koren (Liquigas) na 28. mestu (+ 2:25), Borut Božič (Astana) je bil 84. (+ 12:02), Grega Bole (Lampre) pa 118. (+ 16:42). Koren je s 23. mestom tudi najbolje uvrščen Slovenec v skupnem seštevku (+ 2:35), Bole je 79. (+ 24:37), Božič pa 117. (38:53).

Povratnik Valverde je poskrbel za razburljiv konec dirke po Avstraliji. Na najtežji in najdaljši etapi s ciljem po vzponu na Old Willunga Hill je moral Špancu priznati premoč tudi Gerrans, pred nedeljsko zadnjo etapo, kolesarji bodo prevozili krožno 90-kilometrsko traso v Adelaidi, pa imata oba enako izhodišče, čeprav je Gerrans še v vodstvu. "Želel sem si to zmago, saj mi je etapa ustrezala, tako da sem lahko zelo zadovoljen," je bil po uspehu dobre volje španski kolesar. Za Valverdeja je dirka po Avstraliji prva po koncu dveletnega suspenza zaradi dopinških povezav v španski aferi Puerto, ki se mu je iztekel januarja letos, za glavni cilj pa si je zastavil prestižno dirko po Franciji.

Tretji na etapi je bil danes Portugalec Tiago Machado, ki je na tem mestu tudi v skupnem seštevku, za vodilnima zaostaja osem sekund.