"Batman Live" ni muzikal, ampak veličasten šov v živo, poln akcije in napete zgodbe. Batman je po besedah producenta Nicka Gracea iz Water Lane Productions veliko več kot le stripovski lik, je kulturni fenomen.

Dogajanje je postavljeno na ogromen oder, za katerim je LED stena za tridimenzionalno predvajanje. Zgodba pripoveduje o odraščanju obeh superjunakov - Brucea Wayna in Dicka Graysona. Ker je večina igralcev Angležev ali Američanov, so dialogi simultano prevedeni v nemščino.

Poleg glavnih igralcev, kot so Robin, butler Alfred, Catwoman in Joker, v predstavi nastopajo številni akrobati in žonglerji. Hkrati je odru tudi po 46 igralcev, medtem ko je v zaodrju še 40 mojstrov za ton in luči.

Kar 70 ton težko odrsko opremo bodo na Dunaj pripeljali s 24 tovornjaki ter v enem dnevu postavili 35 metrov dolg in 30 metrov širok oder v obliki netopirja, ki se med spektaklom spremeni v cirkuški šotor, norišnico Arkham Asylum, ledeno goro, jamo in v velemesto Gotham City. Največja tehnična senzacija bo poleg pirotehničnih efektov, letenja po zraku in borilnih scen tudi batmobil, ki ga je zasnoval oblikovalec formule 1 Gordon Murray. S 60 kilometri na uro bo vozil po zraku in se med vožnjo tudi obračal, so sporočili z Agencije za stike z mestom Dunaj ComPRess.