Strm teren naj bi najboljši slovenski smučarki ustrezal, saj je dobro tehnično podkovana. "Konfiguracija proge je bistveno drugačna kot v Mariboru, kjer je teren lahek, a po drugi strani tudi težak, ker vsaka stvar lahko hitro postane težka. Do izraza bosta prišla borbenost in napad. Morda bo jutrišnji slalom še bolj zahteven kot veleslalom," je dejala Tina Maze, ki je v zadnjih tednih v imenitni formi, zato zgornja mejnika ne bi smela predstavljati prevelikega zalogaja. Mazejeva meri precej višje, pogleduje proti odru za zmagovalke.

Veleslalom je edina disciplina, v kateri v tej sezoni še ni bila med najboljšimi. A je od zadnjega minilo skoraj mesec dni, nazadnje je bila 28. decembra v Lienzu 18. Za Mazejevo je uspešen trening v Zoncolanu, kjer je tudi testirala opremo. Ima nove veleslalomske smuči. "Trenirala sem z italijansko ekipo. Imela sem dobro primerjavo, zraven je bil serviser, testirali smo smuči. Poslušala sem občutke. Izbrala sem opremo, ki mi najbolj ustreza. Tako v veleslalomu kot slalomu je konkurenca velika. Vrh bodo krojile tekmovalke, ki so ga že v preteklosti. Želim si, da bi v veleslalomu pomešala štrene povsem pri vrhu. Veliko tekmovalk lahko poseže med najboljše. Nekatere proge ne poznajo najbolje, kajti tukaj smo imele tekmo le enkrat," je dejala Tina Maze, ki je podobno kot preostale tekmovalke hvalila pripravo proge, zato v slovenskem taboru pričakujejo, da bodo imele možnosti za uvrstitev v finale tudi preostale domačinke na startu.

Nastopile bodo še Ana Drev (številka 36), Mateja Robnik (37), ki bo nastopila kljub zdravstvenim težavam, Ula Hafner (56), ki bo zamenjala obolelo Ilko Štuhec (do jutrišnjega slaloma bo nared), Katarina Lavtar (58) in Nina Katarina Mihovilovič. Trener za tehnične discipline Tadej Šteharnik ima smele načrte. Od Drevove, ki naj bi bila v vse boljši formi, pričakuje uvrstitev okoli petnajstega mesta, preostale, ki z izjemo Robnikove še nimajo točk svetovnega pokala, pa ciljajo na uvrstitev v finale.