Na zadnji plaz, ki ga je sprožil intervju s Kürner-Čadovo v torkovem Dnevniku, pospešek pa mu je dal odziv odvetnika ekipe a-Maze Damijana Terpina, se je odzval Lovše. Ko je začel govoriti o razbeljeni temi, ni nič kazalo, da ga želi ustaviti. Kepa je, povsem v skladu s snežnimi razmerami v Zgornjesavski dolini, z vsako njegovo besedo postajala debelejša. Najprej je pojasnil, da je proračun alpskega dela smučarske zveze z 1,5 milijona povišal na 2,2 milijona in da je Tini Maze zagotovil 212.000 evrov na sezono za izvedbo programa treningov in tekem, s čimer ima po njegovem idealne pogoje za delo. A Mazejeva po Lovšetovem mnenju ne izpolnjuje svojih obveznosti. "Kaj naj naredim, če Tina Maze zavrne snemanja reklame za sponzorja alpskih disciplin in želi reklamirati konkurenčne sponzorje? Naj se ji poklonim? Naj ne vzamem denarja sponzorjev smučarske zveze in onemogočim razvoj mladih smučark in smučarjev?" je razburjeno dejal Tomaž Lovše. Mazejevi in Massiju očita tudi, da se neprimerno obnašata. Dejal je, da ima shranjenih ogromno elektronskih in telefonskih sporočil, ki to dokazujejo. Ti naj bi bili žaljivi in celo grozeči. Črnjanko je označil za muhasto zvezdnico, izrazil mnenje, da v večini primerov svojih obveznosti ne izpolnjuje namerno, in razkril, da po njegovem vedenju od zasebnih sponzorjev dobi več kot milijon evrov na leto. Vanjo je vrgel tudi mnenje, da ji je ljub le denar. "500.000 evrov svojega denarja sem dal lani za slovensko smučanje, zato pričakujem spoštovanje. Če ji kaj ne gre, je najprej kriva smučarska zveza in nato vsi preostali. Funkcionira po principu 'Vi mi nič ne morete. Če me boste sankcionirali, bom pa sklicala novinarje'."

Mazejev tabor Lovšetu očita, da mora poravnati še dve tretjini obveznosti iz naslova nagrad za lansko sezono. "Smučarska zveza ji ni dolžna nič, razen zadnjega obroka od teh 212.000, ki znaša dobrih 50.000 evrov. A tudi sponzorji zamujajo s plačili in moramo pač menedžirati. Tina Maze je toliko premožna, da lahko potrpi, če bo teh 50.000 evrov plačanih februarja namesto januarja. Vse smo ji plačali za lansko sezono, za letos je vse dobila. Gospa ima dovolj denarja, da lahko mirno tekmuje. Ima visoke prejemke. Prejemka od Milke sploh nima prijavljenega v Sloveniji." Plačnik nagrade za dosežke v minuli sezoni je Lovše, ne smučarska zveza. 80.000 evrov je že izplačal. Kaj je s preostalim delom? "Izjavljam, da tega denarja ne bo videla, dokler se ne bo primerno obnašala in korektno izpolnila obveznosti do sponzorjev SZS. V tem primeru lahko vse mirno urediva." Predsednik zveze je poudaril, da je iz lastnega žepa v slovensko smučanje vložil 500.000 evrov, zato je pričakoval več hvaležnosti: "Da dobi denar, sem zaslužen jaz. In nihče mi ni rekel hvala. Ne morem ji pa popuščati. Če stvari ne moremo rešiti interno, moram braniti ugled zveze."

Odnosi so po zadnjih dogodkih porušeni, zato je vprašanje, kako bi jih bilo mogoče spet zgraditi. "Vedno ji bom na voljo, ker je to moja dolžnost. Kar pa ne pomeni, da lahko vsakršno njeno vedenje in predvsem obnašanje Massija sprejmem kot dopustno. Vedno sem se pripravljen na dogovor," je dejal Lovše, ki ima že pripravljen odgovor, če bo po včerajšnjih močnih besedah sledil oster odziv z druge strani: "V tem primeru bom stiskal Massijeva telefonska sporočila in si jih boste lahko pogledali."