Sobota, 21. januarja

Komisija za reševanje iz plazov bo na Pokljuki pripravila dneve varstva pred snežnimi plazovi, v Poljčah se bodo zbrali vojaški gorniki, hribe pa bodo zasedle tudi smučarke, med njimi Tina Maze, ki se bodo na gorenjski vitranški strmini pomerile za štajersko zlato lisico.

Smukači se bodo metali v globino proti Kitzbühlu.

Bolj žalostno kot v Kranjski Gori bo v Ljubljani, kjer bo potekal kongres zmagovalke na lanskih volitvah, ki ji ni bilo dano vladati, Pozitivne Slovenije. Zbrane bo nagovoril nesojeni mandatar Zoran Janković.

Pred veterinarsko upravo bo potekal mirni shod, ki ga za živalske pravice pripravlja skupina Pomagajmo živalim. Kakšen je smisel protesta pred stavbo, kjer v soboto ni nikogar, vedo samo protestniki.

Vzdihovalka Jane Birkin bo razveseljevala zbrane v Kinu Šiška.

Teden po otvoritvi EPK v Mariboru bodo v kulturniško leto stopili tudi v Velenju.

Nedelja, 22. januarja

V Planici bodo odprli Snežno deželo, V Kranjski Gori bo slalom za zlato lisico, v Kitzbühlu bo na slalomu zmagal Mitja Dragšič, v Ljubljani pa bodo skušali izžrebati skoraj milijardo tolarjev vredno sedmico. Nič od naštetega ni stoodstotno.

V sklopu projekta Na poti pride vse naproti bo v stari dvorani SNG Maribor - ta je že en teden evropska prestolnica kulture - premiera dokumentarnega portreta lani preminulega Bruna Hartmana.

Hrvati bodo na referendumu odločali o članstvu v Evropski uniji.

Ponedeljek, 23. januarja

Italijanski tehnični premier Monti bo finančnim ministrom EU predstavil varčevalni program svoje vlade.

Torek, 24. januarja

V državnem zboru se bo sestala mandatno-volilna komisija, ki se je, kot kaže, lotila pospravljanja predalov. Na dnevnem redu je namreč kar 15 točk. Tako bodo znova razpravljali o poročilu protikorupcijske komisije za leto 2010, ki sega v čas, ko je komisiji predsedoval Drago Kos. Komisija se bo morala med drugim tudi odločiti, ali bo začela postopek za izvolitev novih osmih članov programskega sveta RTV, ki jim je nedavno potekel mandat.

Nočni slalom za moške v Schladmingu. Čeprav bi bilo izjemno zabavno, smučarji ne bodo smučali v temi.

Ameriški predsednik Barack Obama bo imel svoj letni "State of the Union" nagovor kongresu, v Los Angelesu pa bodo razglasili nominirance za oskarje.

Sreda, 25. januarja

V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje so na ogled oblikovalska dela legende slovenskega oblikovanja Nika Kralja. Razstava je prvi tako obsežen retrospektivni pregled Kraljevega dela, njegove oblikovalske poti in vloge, ki jo je odigral pri razvoju oblikovalske stroke v sodobni Sloveniji, ob 17.00 pa bo po razstavi obiskovalce vodila kustosinja razstave Špela Šubic.

V švicarskem Davosu se začne Svetovni gospodarski forum.

Pepe bo dobil novo priložnost, da pohodi še drugo roko Lionela Messija, ko se bosta Real in Barcelona srečala na povratni tekmi kraljevega pokala.

Četrtek, 26. januarja

Pri novem predsedniku državnega zbora Gregorju Virantu se oglašajo prvi veleposlaniki. Med prvimi bo Virant sprejel francosko veleposlanico Nicole Michelangeli.

Petek, 27. januarja

Polfinalni tekmi na evropskem prvenstvu v rokometu, ki ga letos pripravljajo Srbi.