Najboljši Slovenec je bil na četrtem mestu Peter Prevc, mesto za njim je končal Robert Kranjec. Jurij Tepeš je osvojil osmo mesto, Jernej Damjan, ki je bil po prvi seriji četrti, pa je končal na 11. mestu. Debitant Jaka Hvala je v drugo nekoliko pokvaril svoj nastop, ko je iz 17. mesta padel na 29. mesto.

Na tekmi bi moral nastopiti še šesti Slovenec, a je žirija zaradi predolgih smuči diskvalificirala Jureta Šinkovca.

"Zame današnji uspeh niti ni presenečenje, ne morem pa niti reči, da je bil uspeh pričakovan - nekje vmes. V bistvu sem vso sezono vedel, da lahko z dobrimi nastopi skočim med deseterico, nisem pa vedel, da lahko posežem tudi tako visoko, zato sem zelo vesel. Je pa res, da je bila danes kar težka tekma, zato me veseli tudi dejstvo, da se mi je uspelo zbrati za oba nastopa. Pogoji so se ves čas spreminjali, a jaz sem naredil dva dobra skoka in tudi rezultat ni izostal," se je v pogovoru za STA po uspehu kariere veselil Prevc.

"Upam, da je bil današnji dosežek zame tista prelomnica, da se mi je le odprlo, in da bom na naslednjih tekmah lažje skakal. Čim večkrat med deseterico. A s tem se ne želim obremenjevati in šel bom v vsako tekmo posebej," je še povedal Prevc in se strinjal, da so dobri slovenski rezultati gotovo tudi posledica dobrih odnosov znotraj ekipe.

"Vesel sem in obenem zelo zadovoljen," pa je po ekipnem uspehu uvodoma v smehu pojasnil glavni trener reprezentance Goran Janus in dodal: "Res, sploh ne pomnim, kdaj smo imeli nazadnje kar tri skakalce v svetovnem pokalu med najboljšo deseterico, Jernej je bil enajsti, pohvalil pa bi tudi debitanta Jako. Čestitke vsem fantom."

"Tekma je bila v slogu dozdajšnjih tekem svetovnega pokala, v vetru, snegu, težkih pogojev. Kljub temu so se fantje dobro odrezali, vesel sem in brez dvoma je to dobra iztočnica za naslednje tekme. Že jutrišnje se zelo veselim," je še dejal slovenski selektor in o skokih danes najboljšega v slovenski ekipi dodal: "Peter je v svetovnem pokalu dosegel rezultat kariere. Fant počasi napreduje, gre naprej, kar je s 13. mestom dokazal tudi na Kulmu. Upam, da bo nadaljeval v tem slogu." Janus je pohvalil tudi Kranjca, ki to zimo niza konstantne predstave: "Robi je v formi, kar dokazuje s tekme v tekmo. Morda potrebuje le kanček več športne sreče.