Slovenija : Islandija - 34:32 (17:13)

Slovenci so tekmo dobro začeli, saj je Gajić, najboljši slovenski strelec na prvenstvu, zadel že v prvem napadu. A tudi Islandci so hitro našli pravi ritem in po zapravljenem napadu Špilerja so v tretji minuti povedli z 2:1. Slovenci so zapravili še dva napada, a jih je tokrat na drugi strani dvakrat rešil Škof. Strelsko sušo je nato prekinil kdo drug kot Gajić, ki je s sedmih metrov v šesti minuti poskrbel za izenačenje na 2:2. Na novo vodstvo Islandev je z golom hitro odgovoril Miha Žvižej, malo kasneje pa je s krila zadel še njegov brat Luka in Slovenija je drugič na tekmi povedla. Kljub razpoloženemu Škofu so naši nasprotniki že v naslednjem napadu izenačili, da pa je Slovenija po desetih minutah vseeno vodila, je s tretjim zadetkom na tekmi poskrbel Gajić.

Potem ko so Islandci še dvakrat uspeli izničiti minimalno slovensko vodstvo, si je naša vrsta v 13. minuti prvič uspela priigrati dva zadetka prednosti, minuto kasneje pa celo tri (9:6). Sledile so minute raztrgane igre, ko Slovenci niso našli poti do islandskega gola in severnjaki so to izkoristili za približanje na gol zaostanka (9:8). Do 20. minute sta moštvi dosegli vsaka še dva zadetka in po dveh tretjinah prvega polčasa je Slovenija vodila z 11:10.

V 23. minuti so Slovenci drugič danes povedli za tri (13:10) in nato to prednost na krilih razpoloženega Škofa uspeli držati vse do zaključka prvega polčasa. Islandci so imeli pri izidu 16:13 v zadnji minuti še en napad za približanje na znosna dva zadetka zaostanka, a so ga zapravili, Slovencem pa je ostalo le še pet sekund. Denič je vzel minuto odmora, v kateri so se igralci dogovorili, da bo napad zaključil Zorman in tako je tudi bilo, po strelu z leve strani pa je žoga končala v islandski mreži in Slovenci so na odmor odšli z lepimi štirimi goli prednosti.

V prvem polčasu je naši izbrani vrsti največ težav povzročal Sigurdsson, ki je dosegel pet zadetkov, pri Sloveniji pa je bil najboljši strelec Gajić, ki je zadel štirikrat. V prvem polčasu je zadetke za Slovenijo sicre doseglo kar 10 različnih igralcev.

V drugem polčasu povedli že za sedem, na koncu pa slavili z želeno razliko

Če je bilo pričakovati, da bodo po vrnitvi iz slačilnic Islandci silovito napadli in želeli čim prej znižati zaostanek, se je zgodilo ravno obratno. Slovenci so odlično začeli drugi del igre in po šestih minutah nadaljevanja vodili s kar 23:16, islandski selektor pa je moral vzeti minuto odmora, da je umiril nalet Deničevih varovancev.

V naslednjih minutah so Islandci uspeli izkoristiti nekoliko nezbrano igro Slovencev, ki so se očitno zadovoljili z visokim vodstvom, kar se jim je hitro maščevalo, saj so se severnjaki večkrat približali le na štiri zadetke zaostanka. Pred zadnjo četrtino tekme je bil izid tako 27:23, srečanje pa še zdaleč ni bilo odločeno.

V zaključku tekme se je v slovenska vrata vrnil Škof in takoj obranil dva strela, kar je vodilo do vodstva 31:26 in osem minut pred koncem je kazalo na slovensko zmago. A s tem se borbeni Islandci nikakor niso hoteli sprijazniti in so hitro dosegli dva zadetka zapored.

Odgovornost je takrat prevzel Zorman in povišal na 32:28, ko pa je v naslednjem napadu Škof ponovno dobro posredoval, so imeli Slovenci pet minut pred koncem zmago v rokah, a so tudi tokrat poskrbeli za napet zaključek. Ob slovenski izključitvi so Islandci namreč dosegli dva zaporedna zadetka in obetale so se zanimive zadnje tri minute.

Sledila sta dva zadetka Skubeta, Škof pa je obranil še 7-metrovko in Slovenija je v 59. minuti povedla za štiri, kar je ponudilo priložnost za taktiziranje, saj je za našo izbrano vrsto veliko več štela zmaga z le enim ali dvema zadetkoma razlike, kot če bi zmagala z višjo razliko. In res se je razpletlo po naših željah, saj so v zadnji minuti Slovenci Islandcem dopustili doseči dva zadetka in tekma se je končala s 34:32.

Najboljša strelca v slovenski reprezentanci sta bila s sedmimi zadetki Gajić in Skube, šest jih je dodal Dolenec. Pri Islancih je devet zadetkov dosegel Sigurdsson.

Če bo Hrvaška na večerni tekmi premagala Norveško, bo Slovenija v drugi del napredovala kot druga v skupini D, s seboj pa bo v nadaljevanje odnesla tudi dve točki.