Po nekaj sončnih dnevih v Anterselvi je pred moškim sprintom sneg pobelil tudi to južnotirolsko dolino; v teh razmerah se je najbolje znašel Šved Fredrik Lindström, ki se je sploh prvič v karieri povzpel na zmagovalne stopničke v konkurenci posameznikov. S švedskim zmagovalcem sta si stopničke delila še Rus Jevgenij Garaničev in Francoz Martin Fourcade. Precej pozornosti je veljalo tudi Nemcu Michaelu Greisu, ki se je vrnil v svetovni pokal. Trikratni olimpijski prvak je osvojil 32. mesto in ostal brez uvrstitve med trideseterico za sobotno tekmo s skupinskim startom.

Z devetim mestom se je Fak že četrtič v sezoni uvrstil med najboljših deset. Najboljši slovenski predstavnik se tokrat spet lahko pohvali z odlično tekaško predstavo, saj je dosegel peti čas tekme. Še boljšo uvrstitev sta mu preprečili dve napaki na strelišču, kjer je imel tudi nekaj smole z vetrom. "Po Östersundu, Hochfilznu in Oberhofu je to res že četrta uvrstitev med deseterico, kjer pa nisem v celoti izkoristil tekaške predstave za kaj še večjega. Prelahko sem jo zapravil na strelišču in to bom poskusil že jutri popraviti na tekmi s skupinskim startom. Leže sem morda nekoliko slabo pomeril pred strelom, stoje pa se počutim bolj samozavestno, vendar sem bil prav tako enkrat nenatančen," je svoj nastop opisal Fak.

Drugi mož današnje slovenske peterice je bil Vasja Rupnik, ki je dosegel 39. mesto, tokrat sta pri njegovem nastopu ostali nepokriti dve tarči. "Leže sem močno korigiral, vendar še vedno premalo in strel je šel levo mimo tarč. Stoje se mi je po treh zadetkih podrl strelski ritem, zato četrta tarča žal ni padla. Dobro se počutim in za vsako tekmo se trudim biti čim boljši. Tudi na strelišču sem bolj samozavesten in očitno doživljam novo športno mladost," je bil s svojim nastopom vseeno zadovoljen Rupnik. Dve mesti za njim se je uvrstil Janez Marič, ki pa ni mogel skriti razočaranja, saj je zadel devet od desetih tarč. Z 41. mestom je ostal tudi brez točk svetovnega pokala. Klemen Bauer je zaradi štirih strelskih napak zasedel 61. mesto, Peter Dokl pa kljub le eni zgrešeni tarči (1,0) ni mogel višje od 86. mesta.

V skupnem seštevku svetovnega pokala po 13 tekmah vodi Martin Fourcade s 498 točkami, Fak je 22. z 214. Tekmovanja v Anterselvi se bodo jutri nadaljevala z žensko štafetno preizkušnjo in moško tekmo na 15 km s skupinskim startom. Ženska tekma bo minila brez slovenske udeležbe, ob 15. uri pa bo na preizkušnji biatloncev na startu tudi Jakov Fak.