Olje na ogenj je na današnji novinarski konferenci SZS prilil še vodja Tinine ekipe Andrea Massi, ki je zvezo obsodil, da ta z njimi še ni poravnala vseh obveznosti.

Na obtožbe se je ostro odzval predsednik SZS Tomaž Lovše, ki je Mazejevo obsodil neprofesionalnega odnosa ter prav tako neizpolnjevanja obveznosti. Mazejeva naj ne bi spoštovala vseh pogodb, ki jih ima SZS s svojimi pokrovitelji - Črnjanka naj bi zavrnila tudi snemanje reklamnih oglasov za določene pokrovitelje, sama pa naj bi sklenila sodelovanje z nekaterimi osebnimi spoznorji, ki so neposredni konkurenti tistim, ki sodelujejo s smučarsko zvezo.

Vidno razburjeni Lovše je ob tem za Pop TV še dodal, da naši najboljši smučarki daje proste roke za odhod iz reprezentance.

SZS zahteva opravičilo od Terpina in Massija

Ob razgretih odnostih med obema stranema so se na smučarski zvezi odzvali tudi na današnji Dnevnikov članek z naslovom "SZS z ekipo Tino Maze le z odvetnikom", od Tininega odvetnika in Massija pa pričakujejo opravičilo.

Sporočilo za javnost objavljamo v celoti:

V današnji izdaji časnika Dnevnik so bile objavljene izjave odvetnika ekipe Tine Maze Damijana Terpina, ki je grobo napadel Smučarsko zvezo Slovenije. Tudi z neresnicami.

Navedbe gospoda Terpina niso točne. Priča smo nenehnemu obračanju besed in potvarjanju dejstev, zato smo se že pred časom odločili, da bo tovrstna komunikacija potekala prek odvetnikov. V nadaljevanju podajamo kratke odgovore na podane izjave:

To, da Andrea Massi upošteva željo SZS glede komunikacije preko odvetnika ne drži, saj še vedno pošilja SMS-e in e-pošto z žaljivo in nesramno vsebino, ter žali sodelavce in trenerje Smučarske zveze Slovenije. Izjava glede ignoriranja se je nanašala na osnovna pravila lepega vedenja.

Novinar Dnevnika ni videl nobene pritožbe ali kakšnega drugega dokumenta, temveč le fascikel z vsemi dokumenti, ki se zbirajo na to temo.

Sklep IO SZS je bil g. Terpinu poslan 23.12.2011 s strani odvetnika Iliča. Nihče nikoli ni trdil, da bi morala Tina Maze kazen o kateri je govora že plačati. Prav zato je bil omenjen sklep IO-ja, ki to pojasnjuje.

Plače trenerjev nimajo nobene zveze z obveznostmi do Tine Maze po pogodbi, ki jo ima sklenjeno s Smučarsko zvezo Slovenije. Res je, da ji bo tretji obrok plačan z manjšo zamudo. Izplačilo nagrad za sezono 2010/11 ni obveznost SZS, temveč je to prevzel g. Tomaž Lovše osebno. Nagrad za tekočo sezono po sklepu organov panoge za alpsko smučanje ne bo, kar je direktorica SZS g. Trpinu povedala že ob podpisu pogodbe lansko leto.

Direktorica SZS je na vsaki tekmi, kjer je bila prisotna osebno čestitala Tini Maze za izvrstne uspehe.

Smučarska zveza Slovenije si bo tudi v prihodnje prizadevala za mirno reševanje vseh težav predvsem s pogovorom, ne bo pa dovolila žaljivega načina komuniciranja.

Zato pričakujemo opravičilo od odvetnika Damijana Terpina in Andree Massija.