Z vrnitvijo stranke SDP je igralec zadovoljen, saj, kot pravi, je tudi sam pripadnik temu levemu svetonazoru in pogledu na svet, vstop Hrvaške in ostalih držav v EU pa ga ne navdušuje.

"Mi kot mali narod ne moremo drugače. Naša pot je takšna, da se bomo obdržali med velikimi. Perspektiva ni dobra, kot vidite, narodi, ki vodijo EU, določajo pogoje. Poglejte, kako se prodaja vsa naša družbena lastnina, banke, podjetja, zemljišča, kakšna je to perspektiva? Perspektiva je le ena. Smo okupirani, izgubili smo tretjo svetovno vojno, pod tem moramo živeti ali ostanemo sami. A kako boš sam? S kom boš trgoval, od česa boš živel? Še slabše ti gre, če nisi notri, tako da je vse to ena velika, velika nočna mora,“ je povedal.

Razgovoril pa se je tudi o sodelovanju z Angelino Jolie. "V filmu ne gre za to, da so Srbi slabi fantje. Gre za zgodbo o taborišču, ki ga vodijo Srbi, in tam so zaprte muslimanke. Podobnih zgodb je bilo kar nekaj tudi na drugi strani,“ je povedal in dodal, da mu je Angelina povedala, da se bo v Srbiji udeležila premiere filma.